Krydstogt tog en dramatisk drejning: 100 passagerer kom til skade

07/11/2023 14:22

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Youtube / Cruise With Ben and David
Foto: Youtube / Cruise With Ben and David
Det var ikke en del af det programmet for det 14 dages togt, at der pludselig skulle komme en storm, som ville skade flere af passagererne.

Mest læste i dag

Hvad der skulle have været et behageligt 14-dages togt til De Kanariske Øer, tog en dramatisk og uventet vending for passagerer om bord på krydstogtskibet 'Spirit of Discovery', da voldsomt uvejr ramte ud for Spaniens kyst.

Efter ti problemfrie dage oplevede skibet en udfordring på sin rute mod Las Palmas, hvor kaptajnen, i forsøget på at undgå en forestående storm, valgte at ændre kurs. 

Desværre førte denne beslutning ikke til den ønskede effekt, og som konsekvens besluttede kaptajnen sig for at vende skibet om og sejle mod Storbritannien.

Det skriver BBC NEWS

Da 'Spirit of Discovery' befandt sig i Biscayabugten, ramte stormen med sådan en kraft, at skibets sikkerhedssystem blev aktiveret. En skarp svingning mod venstre efterfulgt af en pludselig stoppelse af skibet førte desværre til skader blandt passagererne, forklarer en talsmand for rederiet Saga til BBC. 

Han forsikrer dog, at der på ingen tidspunkt var fare for passagerernes sikkerhed.

Skibet vendte mandag aften tilbage til Portsmouths havn, hvor passagererne fik mulighed for enten at tage direkte hjem eller at blive tjekket på hospitalet efter det turbulente søeventyr.

Rederiet bag krydstogtet, udtrykte oprigtig beklagelse over de påvirkede passagerers oplevelser og forsikrede, at selvom vejret var uden for deres kontrol, var deres førsteprioritet passagerernes sikkerhed og komfort. 

"Selvom vejret tydeligvis er uden for vores kontrol, vil vi gerne give vores oprigtige undskyldninger til alle de berørte, som nu er sikkert på vej hjem i roligere hav." 

Selvom det ikke var den oplevelse, som de fleste passagerer havde regnet med, var der flere som roste, den måde personalet havde ageret på og sørget for deres sikkerhed.