TV 2-kendis afslører personligt mareridt: Har været udsat for psykisk vold

07/11/2023 13:46

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom kærligheden er noget af det smukkeste i verden, er det ikke altid lige nemt og i visse situationer, kan man ende med at se sig blind på kærligheden og miste sig selv.

Mest læste i dag

De fleste kender Gustav Alshauge fra TV 2-programmet “Landmand søger kærlighed", hvilket er et program, hvor man skal være modig og turde springe ud i kærligheden. Men selvom Gustav har satset alt i programmet, har kærlighedsvejen ikke altid været lige nem for ham. 

I et hudløst ærligt interview med Simone Villumsen i podcasten "Landmandsliv", som blev udgivet den 6. november, deler den 29-årige Gustav Alshauge sine modige og smertefulde oplevelser om at være fanget i et usundt forhold præget af psykisk vold.

I løbet af afsnittet afslører han den dystre tur gennem manipulation og forvridning af virkeligheden, der begyndte uskyldigt nok med en Tinderdate og endte med at isolere ham fra venner og familie.

"Jeg havde slet ikke bemærket det, før hun en dag spurgte, om jeg ville med op og hente de sidste ting," forklarer Gustav, idet han reflekterer over begyndelsen på det problematiske forhold. Han afslører, hvordan hans kæreste gradvist integrerede sig i hans liv uden hans klare accept.

Ved at kaste lys over sin rejse ind i et net af løgne afslører Gustav, hvordan hans ekskæreste systematisk såede tvivl omkring hans venner og familie ved at fortælle ham fiktive og usande historier. "Der var altid en snag af sandhed i hendes historie," erkender Gustav og indser nu, at det var en af de største grunde til, at han blev fanget i ekskærestens net. 

Den psykiske vold begyndte at tage på Gustav, hvilket resulterede i fysisk og mental udmattelse. "Til sidst var det kun hende og mig hjemme på gården, der kom aldrig nogen. Kun hendes forældre kom på besøg. Jeg måtte ikke få besøg af mine forældre," deler han med en tydelig følelse af frustration og ærgelse over, at han ikke så det noget hurtigere.

Efter at have kæmpet med hjertebanken, stammen og hukommelsestab samt at være blevet sygemeldt med stress, indså Gustav langsomt grunden bag hans mentale ustabilitet. 

Han modtog støtte fra en psykolog og overvandt til sidst modgangen ved at bryde ud af det destruktive bånd. 

Dagen i dag kommer Gustav med en opfordring til andre, som måske oplever lignende udfordringer. “Sig det til nogen” er hans klare opfordring, idet det var det skridt, som personligt fik ham i den rigtige retning. 

I dag har Gustav genoprettet forbindelsen til sine venner og familie. Han forbliver årvågen over for lignende faresignaler og opfordrer andre til at søge hjælp for at undgå at ende i en lignende situation.