Kvinde betalte for føntørring af hår: Fik i stedet racistisk kommentar

Foto: Shutterstock.com

En kvinde med asiatisk oprindelse skulle have føntørret sit hår hos en populær Drybar, men gik der fra rystet, da hun af en ansat blev kaldt "skæve øjne"

I forbindelse med julen ville Briana Tae gerne gøre ekstra meget ud af sig selv, og hun valgte derfor at besøge en af de utroligt populære Drybarer i USA, hvor man i 45 minutter får føntørret sit hår og hygget om sig.

Briana Tae fik dog mere end hun havde betalt for, og hendes planlagte behandling inkluderede således også en racistisk kommentar.

Mens hun sad i stolen og skulle til at få sin behandling, fik hun øje på den kvittering, som var blevet udskrevet til behandleren, så behandleren ville vide, hvilken behandling hun skulle yde på kunden. På sedlen plejer der at stå kundens navn, hvilken behandling de har brug for og eventuelle specielle bemærkninger.

Briana Tae blev dog yderst chokeret, da hun fik øje på kvitteringen, for under feltet beskrivelse, var der skrevet Chinky eyes (skæve øjne), med hentydning til, at Briana Tae er af asiatisk oprindelse. Det blev for meget for Briana Tae, der valgte at lave et opslag på Facebook.

”Jeg kigger til siden og ser ’Klient: Briana, Beskrivelse: Skæve øjne”? – Undskyld hvad? Jeg var den ENESTE kunde, der ventede med min veninde, og i stedet for at beskrive mig mit hår, der var opsat i en knold, min sorte jakke eller som en pige med en veninde, så blev jeg beskrevet som en pige med skæve øjne. Jeg har aldrig i mit liv været så rystet. Jeg er sikker på, at jeg ikke var blevet beskrevet sådan, hvis jeg ikke var asiatisk,” lyder det fra kvinden, der fortsætter sit opslag på Facebook.

”Alt mit hårde arbejde og succes kommer i sidste ende ned til pigen med ”skæve øjne”. Undskyld men er dette ikke Drybar? En virksomhed der betragter sig selv som værende prestigefuld? Siden hvornår er det blevet okay at beskrive en betalende kunde med noget så racistisk? Da jeg konfronterede jeres ”bartender” (pige der står ved disken) omkring dette, så kunne hun ikke forstå, hvorfor jeg havde et problem med det, og hvorfor det var så forkert at skrive. Hun forsøgte at gøre det bedre ved at sige, at hun også har skæve øjne,” skriver hun på Facebook

Racistisk kommentar medførte fyring

Hvor kvinden der i første omgang kaldte Briana Tae for chingy eyes, ikke kunne se problemet, så kom hun til at mærke det efterfølgende. Det kostede nemlig en fyreseddel.

Skaberen af Drybar Alli Webb, lagde en undskyldning ud på sin officielle Instagramprofil, hvor i hun fortæller, at den ansatte er blevet opsagt fra sin stilling. Hun valgte også at ringe og undskylde personligt til Briana Tae.

 

Briana Tae har sidenhen reageret, hvor hun både takker for den opbakning hun har fået efter sit opslag, og den måde som Drybar valgte at håndtere sagen på.

”Jeg vil gerne takke alle for deres store støtte, og deres vilje til at hjælpe med at dele min historien. Drybar har sidenhen reageret og taget ansvar. Det eneste jeg ville var at sikre mig, at dette ikke ville ske for nogen andre,” fortalte Briana Tae til det amerikanske medie Today.

Læs også

16-årig bliver mobbet med moderens død – Så fik faren nok

 

 

Dagens Gossip