Kvinde døde i hjemløs mands arme, da han styrtede hen for at hjælpe hende

Ane Sørensen

373 uger siden

|

23/05/2017
Udland
Foto: Polfoto/AP
Foto: Polfoto/AP
En hjemløs mand løb ind for at hjælpe de tilskadekomne, da en bombe blev udløst i Manchester Arena sent mandag aften.

Dagens topnyheder

33-årige Chris Parker befandt sig i Manchester Arenas foyer, da en mand sent mandag aften udløste en bombe, som foreløbig har kostet 22 mennesker livet og såret 59.

Den amerikanske popstjerne Ariana Grande havde netop spillet koncert og tusindvis af mennesker var ved at forlade stedet, da tragedien pludselig indtraf.

Det skriver britiske Metro.

- Alle strømmede ud og var glade og alting. Da folk kom ud af glasdørene, hørte jeg et brag og i løbet af et splitsekund, så jeg et hvidt glimt, derefter røg og lyden af skrig, siger Chris Parker til Metro.

Da han var kommet på benene igen, løb Chris Parker ind for at hjælpe de tilskadekomne. Her fandt han en midaldrende kvinde, som havde fået alvorlige skader på benet og i hovedet.

- Hun døde i mine arme. Hun var i 60’erne og fortalte, at hun havde været afsted med sin familie, siger Chris Parker, som har været hjemløs i omkring et år.

Foto: Polfoto/AP

Han kommer jævnligt i Manchester Arenas foyer for at bede om penge, når koncertgængere er på vej hjem. Chris Parker er dybt rystet over det syn, der mødte ham i arenaen:

- Jeg tror ikke, det er sunket ind endnu. Det er bare et chok.

Ifølge CNN er en 23-årig mand blevet anholdt i forbindelse med bombeangrebet, som terrororganisationen ISIS skulle have taget ansvaret for. Politiet har udtalt, at angrebet blev udført af én mand, som selv blev dræbt i eksplosionen.

Foto: Polfoto/AP

To af ofrene er blevet identificeret i medierne. Forældrene til 18-årige Georgina Callander bekræftede tirsdag formiddag lokal tid deres datter død over for hendes skole Bishop Rawstorne Church of England Academy.

- Georgina var en dejlig ung elev, som var meget populær blandt sine kammerater og personalet og altid fik mest muligt ud af de muligheder, som hun havde på skolen, lyder det i en erklæring fra skolen.

Otteårige Saffie Rose Roussos mistede også livet under terrorangrebet. Det bekræfter Lancashire County Council. 

Foto: Polfoto/AP

- Nyheden om Saffies død under dette rystende angreb er kommet som et enormt chok for os alle sammen, og jeg vil gerne sende vores dybeste kondolence til alle hendes venner og familien, siger Chris Upton, som er klasselærer på Tarleton Community Primary School