Kvinde fundet efter 6 måneder: Levede af græs og mos

Foto: Utah County Sheriff’s Office/FOX13

En kvinde, der forsvandt i USA for næsten seks måneder siden, er blevet fundet i et telt efter at have overlevet seks måneder på en diæt bestående af græs og mos.

Det lyder næsten som en film, og hvem ved, måske bliver denne historie også til en film på et tidspunkt. Plottet ville hvert fald ikke være synderligt svært skrive. 

Læs også

Hun fældede Amagermanden: Han har begået flere uopklarede forbrydelser

Der er tale om en på mange måder meget mystisk sag fra USA, hvor en 47-årig kvinde den 2. maj blev fundet, efter at have været forsvundet siden november 2020. Kvinden blev fundet langt ude i ingenting i den amerikanske delstat Utah, og efter godt seks måneder og flere mislykkede forsøg på at finde kvinde, lykkedes det til sidst - det beretter Unilad.

Sagen startede i november, da lokale skovbetjente der arbejder i området Diamond Fork, der ligger i naturområdet Spanish Fork Canyon. På en parkeringsplads tæt på en lokal campingplads opdagede betjentene, at en bil havde stået parkeret det samme sted længe, og en grundigere undersøgelse blev sat i værk.

Betjentene undersøgte derfor først bilen, og fandt både campingudstyr og information om ejeren af bilen, men kvinde selv var ingen steder at finde. Derfor blev en større undersøgelse af området igangsat med hjælp fra betjente, eftersøgnings- og redningsfolk, men det lykkedes ikke at lokalisere kvinden.

Her endte historien i første omgang, og var det ikke for en gruppe frivillige, var kvinden måske aldrig blevet fundet.

Myndighederne var nemlig kommet i besiddelse af telefoniske oplysninger der pegede på, at kvinden befandt sig i nabostaten Colorado, og konkluderede derfor, at bilen simpelthen bare var blevet efterladt, og efterforskningen synes nu at være afsluttet.

Men takket være indsatsen fra en frivillig organisation der specialisere sig i eftersøgninger fra luften og en redningskoordinator, lykkedes det den 2. maj at finde kvinden.

Ved hjælp af droner gennemsøgte organisationen det store område kvinden mentes at befinde sig i, men det var kun takket være ren og skær tilfældighed, at redningsholdet fandt kvinden. 

En af dronerne styrtede nemlig ned i området, og det var i forsøget på at lokalisere den tabte drone, at redningsholdet opdagede et telt. Ved første øjekast troede efterforskerne at der vare tale om et telt kvinden tidligere havde benyttet sig af, men nu stod efterladt. 

Til deres store overraskelse og glæde, opdagede de pludselig at lynlåsen bevægede sig, og den 47-årige kvinde var stadig at finde i teltet. 

I en erklæring om situationen forklarede Utah County Sheriff's Office, at teltet synes forladt, indtil 'teltets lynlås åbnede, og der var kvinden.'

Oplysninger fundet af betjente tyder på den 47-årige kan kæmpe med psykiske problemer, og mens hun siges at have været svag efter at have mistet en "betydelig mængde vægt" i den tid, hun var meldt savnet, har politiet beskrevet hende som værende "ressourcestærke".

Kvinden havde en konstant forsyning af vand takket være en nærliggende flod og havde formået at overleve ved hjælp af den lille mængde mad, hun havde med sig, selvom hun fortalte eftersøgnings- og redningsfolk, at hun også havde indsamlet græs og mos at spise.

Embedsmænd mener, at kvinden kan have opholdt sig i canyon efter eget valg, men kvinden blev alligevel, og efter egen fri vilje, ført til et hospital for både fysiske og mentale undersøgelser.

Politiet gjorde det klart, at "mens mange mennesker måske vælger ikke at leve under de omstændigheder og forhold, denne kvinde gjorde", gjorde hun 'intet imod loven'. Det blev bemærket, at hun kan vælge at vende tilbage til området igen i fremtiden, men tilføjede, at "ressourcer" er blevet stillet til rådighed for hende, hvis hun beslutter at drage fordel af dem.

Læs også

Google afslører: Skræmmende søgninger eksploderede under coronakrise