Kvinde sendte brev til Donald Trump - det kostede 21 år i fængsel

21/08/2023 12:38

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Hidalgo County Sheriff's Office
Foto: Hidalgo County Sheriff's Office
En 56-årig kvinde er blevet idømt 21 års fængsel efter at have sendt et brev til Donald Trump.

Mest læste i dag

Det amerikanske justitsministerium udgav en erklæring, der bekræfter, at den canadiske og franske dobbelt statsborger Pascale Ferrier var blevet idømt 262 måneders fængsel, hvilket lægger op til mere end 21 år, og når hun er ude, vil hun leve et 'livstid med overvåget løsladelse'.

I september 2020 sendte hun 'truende breve' til den daværende amerikanske præsident og en række retshåndhævende embedsmænd i Texas.

Brevene havde indeholdt hjemmelavet ricin, en dødelig gift.

Ferrier indrømmede i retten, at hun havde lavet ricinen i sit hjem i Quebec samme måned, som hun sendte brevene og lagde giften i konvolutterne sammen med brevene.

Den 25. januar 2023 erkendte kvinden sig skyldig i at sende de giftfyldte breve, og hendes påstandsdom blev accepteret i retten, hvilket har ført til hendes 21 års fængselsdom.

I 2019 havde hun været tilbageholdt i Texas i omkring 10 uger og troede, at de retshåndhævende embedsmænd, hun sendte breve til, havde været forbundet med det.

I september 2020 havde Ferrier tweetet, at hun ville ønske, at nogen ville "skyde Trump i ansigtet", mens hendes brev til ham fortalte ham, at han skulle opgive at deltage i det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Brevene blev alle sendt fra Canada til USA, og den 20. september 2020 kørte hun fra sit hjem i Quebec til Peace Bridge-grænseovergangen i staten New York, hvor embedsmænd fandt hende i besiddelse af et ladt skydevåben, hundredvis af runder af ammunition og andre våben.

Ferrier blev anholdt dengang og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Det skriver Unilad.