Kvinde tog bizart valg: Foretrak fængselsdom fremfor husarrest med mor

Skrevet af Kamille Isaksen

05/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinden vil hellere i fængsel, end at skulle tilbringe en dag mere sammen med sin mor.

Dagens topnyheder

I et unikt twist til den sædvanlige fortælling om at foretrække frihed frem for fængsel, har en 23-årig italiensk kvinde i husarrest fremsat en usædvanlig anmodning til retten: at blive flyttet til et fængsel med den begrundelse, at hun ikke længere kan tolerere at bo sammen med sin mor.

"Vi kommer ikke overens, jeg kommer slet ikke overens med hende," udtrykte den unge kvinde fra Pozzuoli sin fortvivlelse.

Kvinden blev i første omgang anholdt på øen Ischia for besiddelse af et kilo hash og sat i husarrest i sit hjem, mens hun ventede på sin retssag. Men den hjemlige atmosfære blev så uudholdelig for hende, at hun i sidste uge henvendte sig til politistationen og bad om at blive overført til fængslet for at slippe for det konfliktfyldte forhold til sin mor. Som SKY TG24 har rapporteret, blev hun midlertidigt anbragt på en sikret afdeling, indtil der kunne træffes en retslig afgørelse om hendes anbringende.

Kvindens prøvelser begyndte, da politiet i Casamicciola, Ischia, fattede mistanke til hende under et rutinetjek, hvilket førte til opdagelsen af stoffer i hendes besiddelse. På grund af hendes rene straffeattest besluttede myndighederne sig for husarrest som en midlertidig foranstaltning. Situationen i hendes hjem blev yderligere kompliceret af tilstedeværelsen af hendes 20-årige bror, som også var i husarrest på samme adresse.

En efterfølgende ransagning afslørede en Beretta halvautomatisk pistol, som man mente tilhørte hendes bror, hvilket førte til hans overførsel til fængsel og en intensivering af efterforskningen af hans aktiviteter. Våbnet blev beslaglagt til ballistiske tests for at fastslå, om det var involveret i nylige kriminelle aktiviteter omkring Napoli.

Drevet til desperation af det anstrengte forhold til sin mor, henvendte den unge kvinde sig frivilligt til politiet, fuldt bevidst om de potentielle anklager om flugtforsøg, hun kunne blive udsat for. Alligevel gav hun udtryk for, at hun foretrak fængslet frem for at tilbringe mere tid under samme tag som sin mor.

Denne hændelse er ikke et isoleret tilfælde i Italien og understreger de ekstreme forholdsregler, som nogle personer er villige til at tage for at undslippe udfordrende situationer i hjemmet. Sidste år blev en lignende anmodning fremsat af en 41-årig mand fra Cafasse i Torino, som søgte fængsel frem for husarrest, da han opdagede sin partners utroskab.