Læge bad kvinde om at forlade skadestuen - måneder senere viste det sig, at det skulle han aldrig have gjort

22/09/2023 15:29

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Ung kvinde blev bedt om at forlade skadestuen, da lægen mente, hendes følelsesløshed “bare” skyldtes angst, men situationen tog en alvorlig og uventet drejning.

Mest læste i dag

I december 2021 blev den 21-årige Chandler Plante smittet med COVID-19. Virussen tog ikke særlig hårdt på hende, og efter en uge var hun på benene igen. Det skulle dog vise sig, at hendes rigtige kamp først ville begynde nu. 

Omtrent tre måneder efter begyndte hun at opleve følelsesløshed i hænderne og underarmene, hvilket resulterede i, at hun søgte hjælp på skadestuen. Der var dog ikke meget hjælp at hente, da hun blev bedt om at gå hjem, idet følelsesløsheden skyldtes angst. 

Kvindens symptomer fortsatte dog, og den 28. juni afslørede en hjernescanning, at de symptomer, som lægerne mente skyldtes angst, i virkeligheden var alvorlige iskæmiske slagtilfælde. 

Et iskæmisk slagtilfælde opstår, når en blodprop blokerer blod- og ilttilførslen til hjernen, en tilstand, der ofte er dødelig. 

På dette tidspunkt var Chandler Plantes hjerne så betændt, at det begrænsede iltoptaget i hendes arterier, og en operation var derfor nødvendig for hendes overlevelse. 

Blot en måned efter operationen begyndte hendes indopererede stente at rykke sig og blokere hendes synsnerve, hvilket resulterede i tab af synet på det ene øje. 

Lægerne kunne ikke finde en klar årsag til kvindens lidelser, idet scanninger ikke viste tegn på en hjernesvulst eller lignende. 

Chandler Plante gennemgik flere forskellige behandlinger og former for medicin, men i april 2023 modtog hun endelig en behandling, som forbedrede hendes situation.