Lægerne fortalte Nadia, at hun var hypokonder i årevis - men pludselig skete der noget mærkeligt med hendes vægt

Ane Sørensen

377 uger siden

|

20/04/2017
Udland
Nadia Tasher Foto: Privat
Nadia Tasher Foto: Privat
Britiske Nadia Tasher var til læge mere end 80 gange på et år, før hun endelig fik den rigtige diagnose.

Dagens topnyheder

For fire år siden fik britiske Nadia Tasher pludselig et mystisk udslæt i sit ansigt. Hendes kinder og næseryg rødmede, hun fik udslæt ud over sine arme og begyndte at tabe totter af sit hår.

Inden længe begyndte den nu 23-årige Nadia Tasher også at tabe sig. Først var den unge kvinde glad for vægttabet. Hun var nemlig lidt overvægtig og ville gerne tabe sig, inden hun skulle giftes med sin kæreste.

Det skriver Cosmopolitan.

- Jeg begyndte at spise meget sundere og i løbet af fire måneder, begyndte jeg at se et forventet vægttab. Det var meget stabilt og slet ikke dramatisk til at starte med, siger Nadia Tasher til Cosmopolitan.

Men da kiloene blev ved med at rasle af, blev Nadia Tasher pludselig bekymret. Seks måneder inde i forløbet stoppede hun sin slankekur, men blev ved med at tabe sig. Da gik det op for Nadia Tasher, at det var noget andet, der fik hende til at smide de mange kilo.

(Artiklen forsætter efter billedet)

Foto: Nadia Tasher

Trods flere symptomer og en overvældende træthed, følte Nadia Tasher sig misforstået af lægerne, når hun beklagede sig over sin tilstand. Ifølge Nadia Tasher mente lægerne, at hun led af angst og burde gå hjem og hvile sig:

- Jeg gik til lægen med en liste over mine symptomer, fordi der var så mange, at jeg var bange for at glemme dem. Men det fik dem til at tro, at jeg var endnu mere paranoid. De sagde, at jeg var hypokonder, siger Nadia Tasher, som var til læge mere end 80 gange i løbet af et enkelt år.

Hun begyndte selv at søge på sine symptomer på nettet og faldt til sidst over information om sygdommen Lupus. Det er en autoimmun sygdom, som betyder, at immunsystemet fejlagtigt angriber raske kropsceller og væv. Beskrivelsen af sygdommen passede på Nadia Tashers symptomer, men da lægerne stadig ikke troede hende, opsøgte hun til sidst en specialist i lidelsen. 

Her fik Nadia Tasher endelig diagnosen Lupus, hvilket var en kæmpe lettelse for hende. Men trods lettelsen var det også en nedslående besked, fordi der ikke er en kur mod den kroniske lidelse. Nadia Tasher kan få medicin mod de forskellige symptomer, men det er en udfordring at leve med Lupus, som også giver hende store smerter i forskellige led.

Derfor har Nadia Tasher været nødt til at droppe sine drømme om en dag at blive politibetjent. Hendes planer om at stifte en familie med sin forlovede bliver sandsynligvis også ved drømmen, da den unge kvinde risikerer at give sygdommen videre til sine børn.

Nadia Tasher håber nu, at lægerne vil få en større viden om Lupus, så andre ikke skal gå igennem det samme opslidende forløb.