Læk afslører: Så rig er Vladimir Putin

Foto: Shutterstock

Vladimir Putin har en tung kistebund.

Rygterne har kørt længe før invasionen af Ukraine startede den 24. februar. Rygter, som er centretet omkring Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Putin er i mange år af flere blevet kritiseret for at være korrupt og egenrådig. Angiveligt skulle Putin også være særdeles velhavende, hvilket dog har været svært at bevise.

Læs også

Forbyder burkini: "Det er en sejr"

Talrige forsøg på at knytte tråde mellem den russiske præsident og en række luksusboliger, yachts og vingårde er blevet gjort af journalister verden over.

Dog har en række beredvillige, rige russere erklæret, at de er de egentlige ejere af ejendommene, hvorfor Putin altså ikke har kunne forbindes til stederne.

Blandt andet har en gruppe, som arbejdede for den nu fængslede oppositionspolitiker Alexei Navalny, forsøgt at knytte Vladimir Putin til en superyacht og et palads ved Sortehavet. Nu er der imidlertid nyt.

Den internationale journalistiske gravergruppe Organized Crime and Corruption Reporting Project, eller OCCRP, er nemlig kommet tættere på præsidentens formue. Et digitalt spor af dokumenter kan nemlig koble en række steder og aktiver til en samlet værdi af knap 32 milliarder kroner, som præsidenten har benyttet sig af, med en række personer og virksomheder.

Fælles for alle aktiverne er, at de kan forbindes til samme internetdomæne – LLCInvest.ru. Det skriver Finans.

Selvom virksomhederne er vidt forskellige, viser lækkede e-mails, at de froskellige medarbejdere diskuterer fælles forretninger, som om de var en del af det samme system.

Ejerne af de forskellige virksomeheder omfatter alt fra bankfolk, oligarker, men også børn af Putins venner og endda hans påståede elskerinde er at finde som virksomhedsejer.

Læs også

Sænker afgiften: Fra næste fredag får du billigere strøm

 

 

Dagens Gossip