Lærerinde fyret fra sit job, efter hun delte billeder af sit bryllup på nettet

Jocelyn Morffi bev fyret i sidste uge, fordi hun har giftet sig med en kvinde. Foto: Jocelyn Morffi

En amerikansk lærer har fået sparket af sin arbejdsplads, fordi hun har giftet sig med sin kæreste. Forældre og elever er i oprør.

Jocelyn Morffi fra Miami i Florida er blevet fyret fra sit arbejde som lærer, efter at ledelsen opdagede hendes bryllupsbilleder på nettet. Det skriver New York Daily News

Forældrene til eleverne på Sts. Peter and Paul Catholic School er oprørte over skolens beslutning og kræver svar, skriver lokale medier. .Jocelyn Morffi var en meget vellidt og populær lærer blandt eleverne.

Hun stod for at undervise eleverne i 1. klasse og havde arbejdet på den katolske skole i syv år, da hun pludselig blev opsagt onsdag i sidste uge, efter at hun havde giftet sig med sin kæreste weekenden inden. .

Jocelyn Morffi var naturligvis stolt og lykkelig og havde delt minderne på Facebook, men det viste sig at være en beslutning med konsekvenser.

Læs også

Susanne i chok over eksperternes afsløring i Luksusfælden: 'Du har løjet for mig'

For billederne fra det lesbiske bryllup var nok til, at skolen fyrede .Jocelyn Morffi på stedet.

- I sidste weekend giftede jeg mig med mit livs kærlighed, og jeg blev desværre fyret fra mit arbejde som resultat, skrev Jocelyn Morffi i et opslag på Facebook efter den chokerende melding fra hendes leder.

- I deres øjne er jeg ikke den rette slags katolik på grund af mit valg af partner, tilføjede hun.

Foto: Jocelyn Morffi

Foto: Jocelyn Morffi

I skolens meddelelse om fyringen til elever og forældre blev grunden ikke nævnt. 

Fredag morgen troppede omkring 20 forældre op på skolen for at afkræve inspektøren en forklaring, og flere truer nu med at tage deres børn ud af skolen.

- Vi er ekstremt vrede. De behandlede hende som en kriminel. De lod hende ikke en gang hente sine ting i klasseværelset, fortæller Cintia Cini, som er mor til en elev på skolen. 

Læs også

Mor fandt 2-årig datter frosset ihjel på terrassen: Far var faldet i søvn

- Vores eneste bekymring er, hvordan hun behandler vores børn, og hvordan hun underviser, og denne kvinde er med længder en af de bedste.

En talsmand for skolen, Mary Ross Agosta, bekræfter fyringen og forsvarer beslutningen:

- Som lærer på en katolsk skole har man delvist ansvar for børnenes sprituelle udvikling. Man er nødt til at forstå, at der er retningslinjer og procedurer i enhver virksomhed, institution og organisation samt traditioner og principper. Hvis noget over tid falder uden for den kontrakt, så har vi ikke andre muligheder.

Foto: Jocelyn Morffi

Fyringen har fået aktivister op i det røde felt. Leder af LGBT-gruppen SAVE i det sydlige Florida siger, at han finder det chokerende, at sådan noget kan ske i 2018.

- Det er vigtigt at blive ved med at oplyse vores samfund om, at sådan noget her stadig sker i vores tid. Men det er endnu mere vigtigt at beskytte mod den slags med lovgivning. 

Det har været lovligt for personer af samme køn at gifte sig i Florida siden 2015. 

71-årig østjysk kvinde hørte to brag ved hoveddøren - så skete det uhyggelige

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip