Lærerinde skærer tennisbolde over i to: Så spredes hendes opfindelse som en løbeild på nettet

Foto: Privat

Alle lærere er nødt til at se det her. Genial idé.

Det er ikke altid let at være lærer. Ud over forberedelse og undervisning skal der svares på opkald fra forældrene, og der skal ofte også løses konflikter mellem eleverne.

Men en lærerinde fra Round Lake i Illinois, USA, har lavet en meget simpel opfindelse, som hjælper med en udbredt udfordring: At få eleverne til at kunne koncentrere sig om undervisningen.

Læs også

Corona-frygt bekræftet: Nu er det meget vigtigt

Tennisbolde er før blevet brugt til at sætte om benene på stolene, så de ikke larmer, når eleverne flytter rundt på dem. Amy Maplethorpe fik dog en idé til at udvikle det trick, så det kan hjælpe elever, som har sansningsforstyrrelser.

Hun skar simpelthen en række tennisbolde midt over og limede dem fast på stolene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Derefter gik hun i gang med at afprøve opfindelsen på eleverne.

"Sansestolene bruges til elever, som har svært ved at processere information fra deres sanser og omgivelserne. Tennisbolde på sædet og ryglænet giver en anden tekstur, som forbedrer reguleringen af sanserne. Elever med autisme, Downs syndrom og lignende kan have gavn af denne mulighed," skriver skolen i et opslag på Facebook, hvor lærerinden viser stolen frem.

Selvom der er forskellige resultater med stolene alt efter, hvilken elev der sidder på dem, har Amy Maplethorpe oplevet forbedringer hos elever i alle aldre og med forskellige behov.

Eksempelvis er elever i 1. klasse blevet mere tålmodige  og har været bedre i stand til at tage imod instruktioner.

Læs flere historier om hverdagens helte her.

Læs også

Mand finder vielsesring under svampejagt: 10 år senere afsløres den utænkelige sandhed