Mand finder vielsesring under svampejagt: 10 år senere afsløres den utænkelige sandhed

Foto: privat

Da manden kiggede nærmere på ringen, afslørede han det, som kom til at forandre flere menneskers liv for altid.

I hele sit liv har Lionel Lepezel boet i den lille franske by Charney-sur-Meuse. Han kender området som sin egen bukselomme og nyder gåture i området.

Ofte går han på svampejagt, men en dag kom han tilfældigt til at fange et stykke historie.

Under Første Verdenskrig var området nemlig et af dem, som der blev kæmpet indædte kampe i. Slaget om Verdun, der foregik fra den 21. februar 1916 til den 18. december samme år var et af de længste og mest blodige under den store krig.

Over 300.000 mistede livet under kampene.

Det var dog ikke noget, franskmanden tænkte det store over, når han gik ud for at plukke svampe. Men en dag, mens han gik sin sædvanlige runde, opdagede han en lille skinnende ting i vegetationen. Det var en enkel guldring.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Foto: privat

Da han undersøgte den nærmere, så han indgraveringen på indersiden af ringen.

”Martha et Léonce, 7/18/14”, stod der i ringen.

Det gik op for Linoel Lepezel, at der var tale om en vielsesring. Datoen for brylluppet lå kun to uger før, Første Verdenskrig brød ud. Han besluttede sig for at finde ringens rette ejermand. Men det virkede som en umulig opgave efter næsten 100 år.

Han bad en ven, der er lærer og ved meget om det store slag, om hjælp. Sammen gennemgik de utallige arkiver og interviewede vidner. Efter 10 år opgav de jagten på ringens ejer.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Foto: privat

I slutningen af 2016 kom der dog skred i sagerne igen. Ud af det blå ringede telefonen. Det var Lionel Lepezels ven. Han havde fundet et spor i jagten på ejeren. Sammen gik de igen i arkiverne og kiggede dokumenter igennem. Til sidst fandt de en ung mand. Achille Léonce Bourelly. Han døde i 1916 omkring findestedet for ringen.

Endelig var der et konkret navn at gå videre med. Det lykkedes at finde to telefonnumre på mulige efterkommere til den unge mand. Den første gav ikke pote, men ved den anden var der gevinst.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Foto: privat

Alain Bourelly var målløs, da han hørte beskeden på sin telefonsvarer. Han ringede straks tilbage. Det viste sig, at han var barnebarn af Achille Léonce Bourelly, som var død i slaget om Verdun.

"Jeg kunne ikke sove hele natten. Jeg vidste, at min far aldrig havde kendt sin far. Hans mor opfostrede ham efter krigen. Vi talte aldrig rigtig om det," siger Alain Bourelly.

Han fandt sine bedsteforældres vielsesattest.

Alain Bourelly og familien mødtes med Lionel Lepezel og hans ven, som havde fundet ringen og fundet frem til dem. De gik sammen ud på marken, hvor bedstefaderen var død.

Han fik aldrig mødt sin bedstefar. Men 100 år efter fik han overdraget ringen på det sted, hvor han døde.

Se videoen nedenfor.