Laila parkerede foran butik og tænkte alt var godt: Da hun kom ud, fik hun en grim overraskelse

22/11/2023 10:44

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da Laila Sætre parkerede uden for butikken i Sandefjord, syntes hun, at alt var i orden. Da hun kom ud igen, lå der en saftig parkeringsbøde under vinduesviskeren.

Mest læste i dag

Mange er ikke klar over, at det er dyrt at parkere på den forkerte side af parkeringspladsens markeringer. Men sådan er reglerne. Bilen skal parkeres indenfor det afmærkede felt, selvom der er få biler på parkeringspladsen og ingen biler ved siden af.

Det var den fejl, Laila Sætre fra Sandefjord lavede. Det skriver Dinside.

På pladsen ved siden af ​​hende stod en stor bil, der havde parkeret meget tæt på hendes plads. For at det ikke skulle være for svært for ejerne af denne bil at åbne dørene, parkerede Laila sin bil lidt længere til venstre end normalt.

- Der var ingen anden bil der, og der var også mange fripladser på parkeringspladsen. Der er ingen parkeringsmåler eller sådan noget på den her plads, så det var ikke i mine tanker, at det var muligt at få en bøde her, siger Sætre til DinSide.

Hvad hun ikke var klar over, var, at to af hjulene på hendes bil så kom et par centimeter over linjen til parkeringspladsen ved siden af. Det gav en bøde på 660 kroner for fejlparkering.

Nu vil hun advare andre mod at begå samme fejl.

Reglerne for parkering er klare. Flere sager, hvor biler har rørt stregen, står på stregen eller over stregen, har været behandlet af Parkeringsklagenævnet.

Gennem afgørelser dér er reglerne for, hvad der skal til, før parkeringsselskaberne kan udstede en bøde, præciseret: Hjulet (dækket) på din bil skal være helt uden for den linje, der markerer den parkeringsplads, du står på, mhp. du skal få en bøde.

Hvis hjulet på din bil er på linjen eller rører linjen, er du lovlig og skal ikke idømmes en bøde. Selvom der er få biler og mange fripladser på parkeringspladsen, skal du parkere inden for din vognbane, hvis du vil undgå en bøde.