Laver kønsneutrale spillekort: Nu må kongen ikke være mere værd end dronningen

Foto: GSB Playing Cards

Det går ikke længere, at kongen er mere værd end dronningen i et sæt spillekort. Derfor har den 24-årige Indy Mellink valgt at skabe nogle kønsneutrale spillekort.

Da den 24-årige psykologistuderende, Indy Mellink, skulle forklare et kortspil til sin kusine, gik det op for hende, at kortene ikke er kønsneutrale.

Læs også

Cliff rasende efter besøg i Bilka

I langt de fleste kortspil hænger det nemlig sådan sammen, at kongen er mere værdifuld end dronningen, og det skaber ifølge Indy Mellink en kønsbaseret ulighed, som hun vil gøre op med.

Hun mener nemlig, at selvom det blot er spillekort, så vil forskelsbehandlingen påvirke mennesker i deres daglige liv.

“Når vi har dette hierarki, hvor kongen er mere værd end dronningen, vil denne diskrete form for forskelsbehandling påvirke mennesker i deres daglige liv, fordi det bare er en anden måde at sige på: »Hey, du er af mindre betydning. Selv mindre forskelsbehandling som dette spiller en stor rolle,” lyder det i et interview med Indy Mellink ifølge Reuters.

Den 24-årige kvinde har derfor designet sine egne spillekort, der ikke er baseret på kønsroller. Hun har således udskiftet Konger, Damer og Knægte med Guld, Sølv og Bronze.

På den måde kan man stadigvæk se, hvilke kort der rangerer højest, men til gengæld bliver man ikke stødt over, at en ‘mand’ er mere værd end en ‘kvinde’.

Indy Mellink har allerede solgt de første 1.500 kønsneutrale kortspil, og det er til købere i både Belgien, Tyskland, Frankrig og USA.

Læs også

Mette Frederiksen kommer med nyt: Vi går mod lysere tider

 

 

Dagens Gossip