Lavet som en joke: Nu er det millioner værd

Flere såkaldte 'memes' er blevet solgt som NFT'er i de seneste måneder. Nu har den hidtil dyreste meme-NFT fundet sin nye ejer.

Den nærmeste ikoniske 'meme' med en Shiba Inu med et selvtilfreds smil indtager nu pladsen som det dyreste meme, der er blevet solgt som NFT (non-fungible token).

Læs også

5-årige Mia bliver tvunget til at spise alene i skolen: Hendes mor er rystet over årsagen

Det velkendte meme, der er kendt som 'doge', blev solgt på en auktion fredag for cirka 24 millioner kroner. Køberen er en ukendt person med Twitter-brugernavnet @PleasrDAO. 

Det skriver News.com.au. 

Budgiveren betalte med en kryptovaluta ved navn Ether, som har afleverede 1.696,9 af, hvilket svarer til omtrent 24 millioner kroner. 

Pengene går til en japansk skolelærer ved navn Atsuko Sato, som er ejer af den Shiba Inu, der er afbildet i det populære meme. 

Hendes salg af NFT'en fandt sted på et digitalt auktionswebsite kaldet Zora. Her blev den solgt på blot tre dage. 

'Doge' er et meme, der i mange år har været populær på internetfora som Reddit og Tumblr. I løbet af de seneste år har den dog nået en helt ny popularitet på grund af kryptovalutaen Dogecoin. 

Den digitale valuta blev udviklet som en joke, men har for nylig taget fart. Det er bl.a. sket efter, at milliardærer som Mark Cuban og Elon Musk har taget valutaen til sig. 

Mark Cuban har blandt andet sørget for, at hans sportshold, Dallas Maverics, accepterer dogecoin som betaling. Elon Musik har været en blandt mange personer, der har hypet kryptovalutaen på Twitter, hvor han bl.a. har delt et billede af hunden på månen. 

På sit højeste, var værdien af én dogecoin ca. 3,7 kroner, hvilket er omtrent 12.000 procent højere, end dens kurs for blot seks måneder siden, der lød på omkring én øre. Nu er kursen dog faldt til cirka 2,1 kroner. 

Populariteten af NFT'er, som giver købere mulighed for at eje et digitalt aktiv, er eksploderet i år.

Læs også

Ung fyr beder kvinde om at få hendes barn til at holde kæft: Hans far giver ham genial røffel

Efter at en NFT fra kunstneren 'Beeple' blev solgt for 423 millioner kroner i marts, er en lang række NFT'er blevet solgt til iøjnefaldende priser, herunder Twitter-stifter Jack Dorseys første tweet, som blev solgt for 18,4 millioner kroner senere samme måned. 

 

Dagens Gossip