Legalisering af marihuana på vej? 'Fungerede bemærkelsesværdigt godt'

Foto: Shutterstock.com

En større bevægelse i retning af juridiske lovlig marihuana i USA er ved at vinde momentum, da der nu er flere stater i landet, hvor stoffet er lovligt i en eller anden form, end hvor det ikke er.

I sidste skrev den amerikanske delstat Virginia ved at blive den 16. stat til at legalisere den rekreative brug af det populære stof. Det kommer en måned efter guvernør Andrew Cuomo underskrevet en lignende lovforslag legalisere stoffet i New York - det skriver Unilad.

Læs også

Sikander Siddique skriver ramadansang til folketinget: Støjberg raser

Fra juli og fremefter, vil folk i Virginia være i stand til lovligt at besidde op til en 28 gram marihuana. Derudover er den medicinske brug af stoffet lovlig i 36 stater.

Efterhånden som flere stater bevæger sig i retning af at gøre stoffet lovligt, overvejer politikere nu, om marihuana kunne legaliseres på føderalt plan.

I sidste uge fortalte senatets flertalsleder Chuck Schumer, at han overvejer at indføre et lovforslag til afstemning i senatet om legalisering af stoffet.

»Legaliseringen i stater fungerede bemærkelsesværdigt godt. De var en stor succes. De mange skræmmescenarier opstod aldrig, og folk fik mere frihed,” -sagde han.

Cuomo udtalte i 2017 at han så den grønne plante som et 'gateway-stof' og sagde, at han var 'ikke overbevist om rekreativ marihuana'.

Ved at underskrive lovforslaget om at legalisere brugen af det den 31. marts sagde han, at ændringen i loven "vil adressere og afbalancere de sociale retfærdighed, sikkerhedsmæssige og økonomiske konsekvenser af lovlig cannabis til voksnes brug".

Opfordringerne til landsdækkende legalisering af stoffet er vokset i de senere år, og mange politiske personligheder har ændret holdning.

Michael Hancock, Borgmester i Denver, der er en frontfigur, og et glimrende eksempel på hvordan legalisering kan fungerer i praksis, frygter dog at de helt store politiske spillere, som president Joe Biden, kan blive svære at overbevise.

"Jeg var ikke tilhænger af legalisering marihuana i 2004, 2005, eller 2006, og jeg vil fortælle dig, at jeg er blevet konverteret,"

"Præsident Biden er en ven, og jeg ville tage ham tilbage til, hvor jeg var, og bruge min erfaring helt ærligt og bare fortælle ham, at jeg kommer fra en familie, der har haft stofmisbrug i min familie, men lad mig fortælle dig tingene er anderledes i dag," sagde han.

Læs også

Japan vil lede radioaktivt materiale ud i havet

 

Dagens Gossip