Lesbisk kvinde nægtet hysterektomi på grund af sin seksuelle orientering

Foto: Shutterstock

En 27 årig lesbisk kvinde fra Irland valgte at søge læge, da de menstruationssmerter, hun havde haft, siden hun var 10 år gammel, blev så slemme, at de påvirkede hendes dagligdag. Lægens svar var dog ikke helt, som hun forventede.

Rachel Champ er en 27 årig lesbisk kvinde fra County Meath i Irland. 

Siden hun var 10 år gammel har hun været plaget af meget slemme menstruationssmerter, som nu er blevet så slemme, at de påvirker hendes dagligdag. 

Læs også

DMI: Tæt på -10 grader

Ifølge The Daily Star udtaler Champ om smerterne: "...smerterne kan være så slemme og have så stor indflydelse på mit liv, at der er tidspunkter, hvor jeg ønsker, at jeg ikke var i live, fremfor at skulle opleve ét minuts mere smerte."

Hun fortalte desuden til Buzzfeed, at hun græder hver måned på grund af menstruationssmerter. 

Hun valgte derfor at søge professionel hjælp og tog i den forbindelse til et hospital i Dublin, hvor hun skulle snakke med en konsulent om hendes muligheder. 

En ekstrem, men effektiv, måde at komme menstruationssmerter til livs er ved at udføre en hysterektomi (fjernelse af livmoderen). 

Champ fortalte til The Times, at hun var chokeret over at blive nægtet dette og angiveligt fik fortalt: "Jeg ønsker ikke, at du kommer til at fortryde, hvis dine livsomstændigheder ændrer sig, [for eksempel] hvis din seksuelle orientering ændrer sig, du forlader din partner, møder en anden, og han gerne vil have børn."

Efter hun blev tjekket af en gynækolog, fik hun fortalt, at hun havde adskillige cyster på æggestokkene, og at den ene var en endometriose (tilstand hvor væv af samme type som slimhinden i livmoderen sidder uden for livmoderen). 

Gynækologen forsikrede hende dog om, at operation ikke var nødvendigt og nægtede altså stadig at godkende en hysterektomi. 

På hendes seneste besøg på hospitalet i sidste uge, anmodede hun om at tale med en anden læge. Denne læge gik med til, at hun skulle have decapeptyl injektioner, som kan sætte menstruationen midlertidigt på pause. 

Lægen skulle dog have disse injektioner godkendt af en ledende læge, som viste sig at være gynækologen fra tidligere. 

Efter adskillige forsøg på at overbevise lægen om, at parret alligevel havde tænkt sig at adoptere eller lade Champs kæreste blive gravid ved inseminering, og det derfor var ligegyldigt, om Champ kunne blive gravid, og lægen stadig afviste hysterektomi, gav parret op og forlod hospitalet. 

Champ har sidenhen indsendt en klage på lægen og overvejer at opsøge et privathospital i London. 

Læs også

Folk raser over Hilda Heick-kommentar