Livsfarlig virus fundet i England

Skrevet af Nicolai Busekist

09/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den livsfarlige virus er blevet registreret i England hos personer, der for nylig har været i Vestafrika.

Mest læste i dag

To tilfælde af den livsfarlige Lassa-feber er blevet registreret i England. Tilfældene stammer fra personer, der for nylig er vendt retur til landet fra en rejse til Vestafrika.

Patienterne er fra samme familie, der bor i den østlige del af England, lyder det fra de britiske sundhedsmyndigheder ifølge Daily Mail.

En tredje person mistænkes også at være smittet med en Ebola-lignende sygdom. Her venter man dog fortsat på at få svar på en test, der kan bekræfte det.

Et af de bekræftede tilfælde er allerede kommet sig fuldt, mens den anden patient er blevet flyttet til Royal Free London NHS Foundation Trust for at få specialistbehandling.

Den tredje person, der potentielt også er smittet med den livsfarlige virus, bliver overvåget hos Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust.

Lassa-feber er endemisk i Nigeria og flere andre lande på Afrikas vestkyst, herunder Liberia og Guinea.

Symptomerne begynder med hovedpine, ondt i halsen og opkast, men virussen kan også forårsage blødninger fra mund, næse eller skede.

Disse symptomer vil gradvist udvikle sig til chok, kramper, rysten, desorientering og tilmed koma, hvis ikke man kommer i hurtig behandling.

En fjerdedel af patienterne vil også opleve midlertidig døvhed, der med tiden vil vende tilbage, oplyser Daily Mail.

De fleste personer, der bliver smittet med Lassa-feber, kommer sig fuldstændig, men virussen kan være dødelig. Den har en dødelighedsprocent på omtrent 1 procent.

Folk bliver sædvanligvis smittet gennem enten mad eller husholdningsartikler, der er blevet inficeret med urin eller fra inficerede rotter. Det kan også spredes via kropsvæsker.

Forud for disse tilfælde, har der været registreret blot otte tilfælde af Lassa-feber i Storbritannien siden 1980.

De seneste to smittetilfælde fandt sted i 2009. Der har desuden ingen beviser været for, at der er sket videre smitte fra nogen af disse sager.