Lufthavnsmedarbejder er blevet suspenderet: Du taber kæben, når du hører hvorfor

Skrevet af Nicolai Steinicke

18 uger siden

|

14/01/2024
Foto: Manila International Airport Authority
Foto: Manila International Airport Authority
En sikkerhedsofficer i lufthavnen er blevet suspenderet efter at være blevet taget i at sluge $300, der angiveligt var stjålet fra en flypassager.

Dagens topnyheder

Omkring kl. 20.20 den 8. september 2023 gik en passager ved navn Mr. Cai gennem lufthavnssikkerheden i Manila Ninoy Aquino International Airport i Filippinerne.

Hans skuldertaske blev inspiceret af en medarbejder fra Office of Transportation Security (OTS), men da den blev returneret, opdagede passageren, at hans tegnebog var åben, og penge - angiveligt beløb sig til $300 (240 £) - manglede.

En sikkerhedsmedarbejder i lufthavnen er siden blevet anklaget for at stjæle den, efter at CCTV-optagelser afslørede, at hun proppede, hvad myndighederne mener, er dollarsedler i hendes mund.’

Da sikkerhedsmedarbejderen inspicerede hr. Chais taske, siger Manila International Airport Authority (MIAA), at hun "mistænkeligt vendte sig væk, mens hun tilsyneladende holdt noget i sin venstre hånd med sin første tæt lukket", som rapporteret af The Philippine Star.

Hun bliver derefter anklaget for at have 'hurtigt placeret' noget i sin linning, inden hun returnerede tasken til sin ejer, som senere konfronterede hende.

I CCTV-optagelsen kunne embedsmanden 'tydeligt' ses 'bevidst at sluge dollarsedlerne, foldet til et lille stykke', sagde MIAA, rapporterer Philstar Global.

Det er bestemt en måde at skjule beviser på.

Men embedsmanden rapporteres også at have kæmpet for at sluge pengene - 'næsten kvælende i hendes forsøg på at sluge dollarsedlerne' og at have haft brug for en flaske vand for at forsøge at lette processen.

En efterforskning er blevet iværksat, og OTS arbejder sammen med MIAA og det filippinske nationale politi luftfartssikkerhed.

OTS sagde i en erklæring til CNN den 18. september: "Ved modtagelse af oplysningerne om de seneste beskyldninger om tyveri involveret en sikkerhedsscreeningsofficer (SSO) i Ninoy Aquino International Airport Terminal 1, hvor en kontant beløb sig til tre hundrede (300) Amerikanske dollars forsvandt, Office for Transportation Security (OTS) tog skridt til at validere oplysningerne og igangsætte sin faktaundersøgelse."

Sikkerhedsfunktionæren er sammen med hendes supervisor blevet suspenderet af MIAA.

Den sikkerhedsansvarlige har afvist anklagerne mod hende.