Luxembourg første europæiske land til at legalisere cannabis: Opfordrer andre lande til at gøre det samme

Luxembourg vil som det første europæiske land legalisere cannabis. Deres sundhedsminister opfordrer samtidig andre lande til at følge trop.

Mens debatten fortsat raser herhjemme om, hvorvidt cannabis skal legaliseres eller ej, så har de taget stilling til det i Luxembourg, hvor de nu bliver det første europæiske land, der legaliserer cannabis.

Det får den betydning, at indbyggere i Luxembourg både må købe og dyrke Cannabis i visse mængder. Hvis man er over 18 år, må man gerne købe cannabis til eget forbrug, mens 12 til 17-årige ikke må købe det, men til gengæld gerne må være i besiddelse af op til 5 gram. Det skriver det britiske medie, The Guardian.

Læs også

Politiet på uventet besøg: 79-årig kvinde i Silkeborg dyrkede hashplanter

Sundhedsministeren fra Luxembourg, Etienne Schneider fortæller, at deres lovgivning hvad angår stoffer, ikke har virket i de seneste 50 år, og de håber, at andre lande vil følge trop.

“Den narkotikapolitik vi har haft i de seneste 50 år, har ikke virket. Ved at forbyde det, har det bare gjort det endnu mere interessant for unge mennesker. Jeg håber, at vi alle sammen (andre lande. red.) vil have en mere åbensindet attitude hvad angår stoffer,” fortæller hun ifølge The Guardian.

Turister får nok ikke lov

Det er fortsat tvetydigt, hvad lovgivningen præcist kommer til at betyde. Dog ser det ud til, at Luxembourg ikke ønsker at blive et mekka for cannabisrygende-turister, og derfor vil turister højst sandsynligt ikke få lov til at købe cannabis.

Derfor må du som dansker fortsat tage et smut til Holland, hvis du gerne vil have mulighed for at ryge cannabis, uden at du kan blive taget for det. 

Nu tænker du formentlig, at Holland vel er det første land, der har legaliseret cannabis og ikke Luxembourg? Men det er faktisk ikke tilfældet.

Selvom der i Holland er en stor tolerance over for cannabis, så er det ikke legaliseret i landet. Teknisk set er det ulovligt at være i besiddelse af, bruge og sælge, men regeringen har givet en særlig licens til de såkaldte coffee shops, hvor de kan sælge cannabis.

Politiet vil i langt de fleste tilfælde vende det blinde øje til folk, der kun er i besiddelse af 5 gram eller mindre, mens de dog ikke har problemer med at anholde og sigte folk for at være i besiddelse af stoffer, hvis de har flere gram på sig.

Udenfor Europa har to andre lande valgt at legalisere cannabis. Det gjorde Uruguay i 2013 og Canada i 2018.

Hvad er din holdning til cannabis? Bør man i Danmark gøre som Luxembourg og legalisere det, eller skal man fortsætte som nu?

Læs også

Mor vil have 14-årig datter til at få plastikoperationer: “Grimme mennesker kommer ingen vegne”

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip