Mand dømt for at dræbe sin kone: Afgørende beviser fundet på Fitbit

Foto: Shutterstock.com

Sagen blev delvist opklaret med data, der stammede fra kvindens Fitbit.

Tirsdag den 10. maj blev Ronald Dabate fra Connecticut dømt for mord, forfalskning af beviser og for at have afgivet et falskt vidneudsagn til myndighederne.

Den 23. december 2015 hævdede Dabate, at en mand havde brudt ind i deres hjem, bundet ham og derefter skudt og dræbt hans kone Connie.

Læs også

Kvinde tog på hospitalet med smerter i øret: Du gætter aldrig, hvad lægen hiver ud

Manden fra Ellington i Tolland County gik så langt som til at sige, at den formodede morder var klædt i camouflage og havde en stemme som Vin Diesel.

Senere fandt embedsmænd dog værdifulde data på Connies Fitbit-smartwatch, som modsagde Dabates historie.

Det skriver The Independent.

De data, der var gemt på Fitbit'en, viste, at Connie stadig bevægede sig en time efter, at hendes mand sagde, at hun var blevet skudt.

Dabate sagde, at han fandt den ubudne gæst i deres soveværelse på anden sal omkring kl. 9.05 om morgenen.

Det blev senere opdaget, at hendes Fitbit fortsatte med at registrere bevægelser indtil kl. 10.05 om morgenen.

Anklagemyndigheden Matthew Gedansky afslørede, at Dabate havde planlagt drabet på sin kone og endda iscenesat et hjemmerøveri efter det påståede, at han havde en affære med en anden kvinde.

"Den grundige og gennemtænkte undersøgelse af teknologien var nøglen til denne efterforskning og var vigtig for at bevise, at den anklagede var skyldig i denne forbrydelse," udtaler Gedansky ifølge Middletown Press.

"I sidste ende var der dog tale om endnu et tilfælde af vold i hjemmet. Og selv om der er sket store fremskridt i de seneste år med hensyn til at støtte ofre og overlevende og holde voldsmænd ansvarlige, sker disse mord fortsat. Vi må fortsat arbejde sammen for at sætte en stopper for vold i hjemmet.

Wayne Rioux, talsmand for Connies familie, udtalte i kølvandet af sagen, at "retssagen ikke handlede om Fitbit, men det koldblodige mord på Connie Margotta Dabate".

"Der vil ikke være nogen afslutning for Margotta-familien, men de kan trøste sig med at vide, at Connie har fået retfærdighed."

"Hun bragte glæde til alle, der kendte hende. Hendes smil lyste rummet op, og hendes latter var smittende. Hun var ydmyg og udførte venlige handlinger uden anerkendelse. Hendes generøsitet og medfølelse med dem i nød var hendes varemærke," udtaler han.

Læs også

Fødevarestyrelsen med advarsel: Spis ikke disse fisk

 

Dagens Gossip