Mand dømt til døden for blasfemi: Kunde nægtede at betale sin regning

Skrevet af Mathias Busekist

08/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kristen mand er blevet dømt til døden for blasfemi som følge af en uenighed med en kunde, der nægtede at betale sin regning.

Dagens topnyheder

34-årige Ashfaq Masih blev arresteret i 2017 i Pakistan for at have udtalt, at han udelukkende følger Jesus Kristus. 

Udtalelsen fik en domstol til at beslutte, at han havde været "blasfemisk", fordi han ikke udviste respekt over for profeten Muhammed. 

Udtalelsen blev fremsat, da cykelmekanikeren indgik i en verbal uenighed med en muslimsk kunde, som nægtede at betale det fulde beløb for Masihs ydelser.  

Ifølge Church in Chains bad kunden om at få et nøk af beløbet som følge af hans "religiøse hengivenhed". Men dette afviste Masih ved at fortælle kunden, at han var kristen. 

Det medførte, at de indgik i et verbalt skænderi og flere og flere flokkede til butikken. 

Det er fem år siden, at Masih blev anholdt - og han har været i deres varetægt siden da. 

Mandag den 4. juli kunne møde ind til sit retsmøde, hvor han af Khalid Wazir blev dømt til døden i henhold til landets blasfemilov. 

Masih, der har en kone samt en datter, har i sinde at appellere dommen. 

"Jeg henviste til regningen og sagde, at jeg ikke følger nogen anden end Jesus, og derfor ikke var interesseret i mandens religiøse status," forklarede han i retten.

Menneskerettighedsgrupper har længe udtalt sig imod Pakistans strenge blasfemilov, da de mener, at den kan misbruges. De hævder blandt andet, at loven kan føre til tortur og uskyldige menneskers død. 

Nasir Saeed, direktør for CLAAS-UK, som støtter forfulgte kristne i Pakistan, sagde i forbindelse med Masihs dom, at afgørelsen var tragisk, men dog forventet.

"Jeg kan ikke huske nogen sag, hvor domstolen har besluttet at bevilge kaution eller løslade nogen, der er anklaget under blasfemiloven," udtaler Nasir Saeed, direktør for CLAAS-UK, der støtter forfulgte kristne i Pakistan, i forbindelse med Masihs dom.

Han udtaler herefter, at dommen er tragisk, men at den var forventet.