Mand fik bortopereret del af hjernen: 'Føler aldrig frygt mere'

Foto: Shutterstock.com

En mand har forklaret, at han efter en operation fik fjernet en del af hjernen, og kan som resultat af dette, nu ikke føle frygt.

Frygt er en naturlig del af livet, og en følelse, de fleste mennesker oplever et utal af gange, i løbet af livet. Frygt er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Omend ubehagelig, er frygt en forsvarsmekanisme, der kan være afgørende for menneskers overlevelse. 

Læs også

Mystisk skilt i lille by: '3 personer bortført af rumvæsener på en uge'

Ikke desto mindre, ville det ikke være rart, aldrig nogensinde, at være bange igen? 

Følelsen er svær at gøre noget ved, og er som regel et signal i hjernen, der opstår pludseligt, og uden for vores egen kontrol. Men måske er der faktisk en måde, at komme frygten til livs. Den er dog noget krævende.

En mand, der fik fjernet en del af hjernen under en potentielt livreddende operation, har afsløret, at han ikke længere føler frygt.

Manden hedder Jody Smith, og kommer fra New York City i USA. Han led tidligere i sit liv med regelmæssig angst, panikanfald og en til tider, altoverskyggende frygt for døden. 

Det siger sig selv, at frygt har været en central del af Jodys liv, men det er det ikke mere. Han har nemlig fortalt, at han “ikke længere er bange for noget” efter at han undergik en operation, for at kontrollere epilepsi, hvilket han også led af.

Den komplekse operation betød, at lægerne fjernede hans højre amygdala - den del af hjernen, der styrer vores ‘flygt eller kæmp’-instinkter.

Og lige siden proceduren, siger den 32-årige Judy at han ikke frygter noget.

”Når jeg siger, at jeg ikke længere føler “frygt ”, bruger jeg ordet til at beskrive en meget unik følelse,” - sagde Smith til VICE .

”Folk beskriver mange ting med ordet" frygt "- som" Jeg er bange for piger "eller" Jeg er bange for fiasko "- men jeg taler om den frygt, du vil føle, når du står over for døden eller alvorlig skade. Det er den frygt, der blev fjernet. ”

Det er altså en specifik frygt, der ikke længere eksisterer i hans hoved. Den slags socialt konstrueret ‘frygt’, der kan følge med at være nervøs på en første date, eller for at opføre sig pinligt i offentligheden, kan altså desværre ikke opereres væk.

Jody blev diagnosticeret med tilstanden, da han var 26, rapporterer VICE.

Men efter at hans anfald begyndte at vokse i hyppighed og sværhedsgrad, rådede lægerne ham til at gå under kniven - og hans transformation har været dramatisk.

Han var i stand til, at undgå, at blive overfaldet af en gruppe mænd, fordi han siger, "min mangel på frygt ramte dem." Han har også testet sin mod til det yderste ved at gå langs klippekanter og andre frygtindgydende aktiviteter, men intet han har prøvet har gjort ham bange.

Læs også

Mand hævder at være blevet slugt af en hval: Eksperter tvivler

Så mere social-relateret frygt, findes stadig, og spørgsmålet er, om det er godt, at gå langs klippekanter, uden at føle den mindste smule frygt. Uanset hvad, har operationen hvert fald, givet Jody muligheden for at leve et, der slet ikke er tynget af de samme betingelser som tidligere.

 

Dagens Gossip