Mand finder kæmpe æg og får et stort chok, da han forsøger at slå det ud

Foto: Stockman's Eggs/Facebook

Det koloenorme æg gemte på en helt særlig overraskelse, der gjorde manden helt paf.

Uanset om man er til fritgående, økologi eller den mere billige skrabe-udgave, så er der forskel på æg. Der kan både være forskel i smag, farven på blommen og så selvfølgelig i størrelsen.

Men selvom at man kan være vant til store æg, så kan man engang imellem støde på et æg af en sådan størrelse, at man bliver i tvivl, om det er en høne eller en struds, der har lagt ægget.

Og det var netop sådan et æg, der forbløffede Scott Stockman, der knap kunne tro sit eget øje, skriver ABC News.  

Scott Stockman kender ellers alt til æg, da han er en lokal æggeproducent i Queensland, Australien. Men da en af hans medarbejdere opdagede og viste ham det store æg, blev han totalt paf.

Læs også

Forældre raser: Da far hører om sin søns ballade, filmer han sin modbydelige straf

- Det er det største æg, der nogensinde har været igennem her på gården, siden vi startede i 1923 - altså for tre generationer siden, siger Scott Stockman til avisen.

Scott tabte både næse og mund, da han så det store æg. Foto: Stockman's Eggs/Facebook

Da de slå hul på ægget, lå der et mindre æg indeni. Foto: Stockman's Eggs/Facebook

Det koloenorme æg vejede ikke mindre end 176 gram, hvilket er tre gange så meget som et almindeligt æg, og ifølge Stockman så må hønen, der har lagt ægget, ‘have voldsomt ondt i rumpetten.' Men den virkelige overraskelse viste sig først, da Scott Stockman ville forsøge at slå ægget ud.

Foruden en helt almindelig æggehvide og gylden blomme, så lå der endnu et perfekt formet æg - inde bag skallen på det store æg. Et æg i et æg er meget sjældent, og på Charles Sturt University i Australien har veterinærprofessor Raf Freire aldrig hørt om fænomenet:

- For at være helt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvordan det er foregået. Han forklarer, at det høns godt kan droppe at lægge æg, hvis det bliver stressede, men så plejer ægget at forsvinde af sig selv. Det er så ikke sket i dette tilfælde, hvor at høgene har produceret et nyt æg rundt om et endnu ikke lagt æg.

Læs også

Amanda advarer mod populær trend: Derfor bliver du tyk, hvis du tager billeder af din mad

- Fra et biologisk synspunkt, så har jeg svært ved at forklare at de mindre æg ikke er blevet lagt først, så det er meget underligt, siger Raf Freire til avisen.

Ægget skulle dog være helt sikkert at spise, lyder det fra professoren, så der er ikke nogen risiko forbundet med et dobbelt-æg, hvis man selv skulle støde på et.

Læs også

Hårdkogt æg - Så længe skal du koge dine æg, hvis du vil have blødkogt æg, smilende eller hårdkogt æg.

Tjek din løn - Her kan du se, hvad andre danskere tjener og tjek din løn i dag. Find lønninger på de mest populære jobs i Danmark. Arbejde er en væsentlig del af vores voksne liv, så det er vigtigt at finde det rette job.

Hunde - Danmarks største hundeguide med vigtige informationer om alverdens hunderacer. Her kan du læse om alle typer hunde og hvilken hund der passer bedst til dig og din familie.

 

Dagens Gossip