Mand forlangte 1.000 kroner fra overvægtig flypassager - Ellers måtte han ikke komme med

Var det okay, at en mand krævede 1.000 kroner af den overvægtig sidekammerat i flyet, hvis den overvægtige passager skulle have lov at flyve med? Det er det, som debatten i øjeblikket går på, efter at det skete under en flyvning for nyligt.

Er det fair, at en mand forlangte at få penge for overvægtig flypassager, fordi han optog noget af hans plads? Den debat raser for tiden på internettet, efter at en debattråd på det store online forum Reddit gik i luften.

Tråden der lige nu er syv dage gammel, har fået intet mindre end 17.000 likes, og den begynder således.

”I denne måned skulle jeg ud på en 5 timers flyvetur på tværs af landet. Jeg havde specifikt valgt et sæde ved midtergangen, hvor der kun var to sæder. Altså intet sæde i midten men et ved vinduet og et ved gangen,” sådan indledes beskeden der fortsætter:

”En meget overvægtig mand boarder flyet, og jeg kan hurtigt se, at han får svært ved at være i sæderne. Jeg tænkte, at han måske havde booket to, siden han overhovedet gik ombord. Jeg krydser mine fingre for, at han ikke skal sidde ved siden af mig, men selvfølgelig ender han ved vinduet lige ved siden af,” fortæller brugeren.

I første omgang vælger han at give sin medpassager en chance, men da han sætter sig ned, fylder han allerede en tredjedel af det andet sæde, så de to komme til at sidde meget tæt. Det bliver for ubehageligt for personen, der lavede opslaget, og han valgte derfor at være ærlig over for den overvægtige sidekammerat.

”Hr. Jeg er ked af det, men den her situation virker ikke for mig. Du tager alt for meget af mit sæde,” lyder det fra manden. Han blev ikke mødt af en uhøflig besked, men den overvægtige mand løftede på skuldrene som om, at der ikke var noget, han kunne gøre. Han prøvede dog at trække armen lidt til sig, men det ændrede ikke noget, og han var stadig et godt stykke inde over armlænet på den anden persons side.

Han betalte mig 1.000 kroner

Reddit-brugeren valgte så at tage fat i kabinepersonalet fra flyselskabet, og hun fortalte, at den overvægtige var nødt til at købe en anden plads, så han kunne have to pladser. Desværre var der ikke flere ledige pladser, og det endte med, at kabinepersonalet fortalte den overvægtige mand, at hvis der ikke var nogen ombord på flyet, der ønskede at opgive noget af deres sæde, så var han nødt til at vælge en anden flyvning.

Reddit-brugeren kunne se, at den overvægtige mand blev ret flov, og han havde fortalt, at han ikke kunne vente på et senere fly. Det var så her, at Reddit-brugeren kom med et forslag.

”Hvis du giver mig 1.000 kroner – det er halvdelen af prisen for denne flyvning, så vil det kompensere min ulejlighed,” fortalte Reddit-brugeren til den overvægtige passager.

Den overvægtige passager slog til med det samme, og han virkede endda glad for det.

”Han sagde ja med det samme, hev kontanterne frem og betalte mig. Han virkede endda til at sætte pris på det,” fortalte han.

”Folk synes jeg var et røvhul”

Nu var de to kommet frem til en løsning, men det stoppede ikke sagen her. Passagerne bagved talte højlydt om, hvilket røvhul Reddit-brugeren var, fordi han forlangte kompensation for, at den overvægtige passager optog noget af hans sæde.

De kommentarer ignorerede han, men han valgte alligevel at spørge Reddit, om han var ”røvhullet” i den her sag. Han slutter af med at fortælle om sit synspunkt.

”Fra mit perspektiv: Så gav jeg manden muligheden for at blive på flyet, og jeg blev kompenseret for, at jeg kun havde maksimum 75 % af mit sæde. Ikke mindst følelsen af, at jeg havde en anden persons krop presset ufrivilligt mod mig. Det var en win-win. Han var overhovedet ikke sur, han virkede faktisk lettet over, at vi fandt en løsning. Er jeg et røvhul?”

Det mest populære svar i tråden, har indtil videre fået 11.000 likes, og denne bruger mener, at Reddit-brugeren faktisk var et ”røvhul”

”Jeg mener, at du er røvhullet. Dit problem var, at du får en ukomfortable flyvetur på grund af den her store fyr, ikke? De 1.000 kroner gav dig ikke mere plads, så det ligner mest af alt, at du bare afpressede fyren for at være tyk,” lyder det fra brugeren, der dog tilføjer, at det største ”røvhul” i sagen faktisk er flyselskabet.

Den næstmest populære kommentar bakker dog Reddit-brugeren op, da han mener, at manden på forhånd vidste, at han var tyk, og dermed burde have købt to sæder.

Meningerne er meget delte, men hvad mener du? Du kan læse den højspændte debat lige her.

Læs også

Dansker skyld i, at folk bliver smidt ud af - og ikke kan tage til Australien

 

 

Dagens Gossip