Mand limede låsen til vaccinationscenter: Nu er han i fængsel

Foto: Shutterstock

En 53-årig mand puttede superlim i låsen til et vaccinationscenter i England for at forhindre over 500 medborgere i at blive vaccineret med det tredje "booster-stik" imod Covid-19.

Det er ikke kun i Danmark, at regeringen anbefaler befolkningen at blive vaccineret mod Covid-19 og endda modtage et tredje såkaldt "booster-stik". 

I Storbritannien blev det i sidste måned offentliggjort, at alle over 18 år ville blive tilbudt et "booster-stik". Dette tilbud kommer i kølvandet på fundet af den nye Omikron variant.

Læs også

Dronning Margrethe aflyser

Hayden Brown, en 53-årig mand fra Great Yarmouth, er dog umiddelbart ikke glad for dette tilbud. D. 26. november vandaliserede han i hvert fald et vaccinationscenter i byen Gorleston ved at lime låsen i døren, så den ikke kunne åbnes. 

Selvom det kan lyde utroligt, så er det tredje gang, at centeret har haft problemer med hærværk i form af superlim i deres lås. Derfor var der denne gang opsat overvågningskameraer, som fangede den 53-årige mand.

Politiet offentliggjorde overvågningsbilleder af episoden, og Brown blev hurtigt identificeret, som den skyldige. 

Under en høring ved Norwich Magistrates' Court erkendte han anklagerne. Han indrømmede også besiddelse af cannabis, da politiet fandt stoffet i hans hjem. Brown blev tildelt 12 ugers fængsel. 

Ifølge Ladbible udtaler den ansvarlige for vaccinationscenteret, Nathan Clark: "Hans handlinger forhindrede mere end 500 personer i at få deres Covid-19 vaccinationer. Et stort antal af disse er ældre, og denne afbrydelse har gjort flere af dem bange, da de valgte at få en vaccine, og det så pludselig ikke var muligt."

I Danmark tilbydes et tredje "booster-stik" lige nu til alle, som fik deres andet stik et sted mellem foråret og frem til d. 1. juni. Det er primært personer over 65 år, personer som arbejder som sundhedspersonale og personer under 65 år, som er i særlig øget risiko.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden at alle, som bliver tilbudt tredje stik, tager imod det. 

Læs også

Entrepenør malede gule linjer under beboernes parkerede biler, og så blev der uddelt parkeringsbøder