Martin fik et chok, da han så dette billede af sin egen mund

Foto: Privat

Martin fik sig lidt af en forskrækkelse, da tandlægen fortalte ham, hvor galt det stod til.

Martin Sandqvist fra Nittedal i Norge fik et stort chok, da han så billederne, som hans egen tandlæge har taget af hans mund.

Det skriver blandt andre norske Nettavisen.

Læs også

Kongehuset reagerer ovenpå tragedie

Den 47-årige nordmand har nemlig brugt snus hver dag de sidste 30 år. De seneste år op til havde han brugt halvanden æske snus dagligt.

"Jeg var så afhængig, at jeg automatisk lagde snus ind i søvne," fortæller Martin Sandqvist.

Men da tandlægen sidste sommer tog billeder, der viste hvor meget hans mund havde taget skade af det store snusforbrug, fik han en brat opvågnen.

Ved en af hjørnetænderne havde tandkødet trukket sig helt tilbage. Noget af knoglen var væk, og store dele af roden var helt blottet. Desuden havde Martin Sandqvist seks åbne sår i munden.

"Der var en sviende smerte hver gang, jeg lagde ny snus ind, men det plejer jo at svi, så jeg tænkte ikke over det. Jeg plejer heller ikke at krænge læben op foran spejlet, så jeg havde ikke set, hvor slemt det var, før tandlægen gjorde det," siger han.

Den 47-årige blev straks henvist til Tandlægehøjskolen i Norge, hvor de skulle undersøge, om han havde kræft i munden. Det havde han heldigvis ikke.

Trods den voldsomme oplevelse, har Martin Sandqvist endnu ikke helt kunnet tage sig sammen til at lægge snustobakken permanent på hylden.

"Jeg snuser stadig i dag, men nøjes med en æske snus hver fjortende dag," siger han, men understreger, at hans klare mål er at stoppe helt.

Læs også

Mai Manniche efter voldsom ulykke: Der er ingen vej udenom

 

 

Dagens Gossip