Mathias fik klam overraskelse i McDonald’s-burger: “"Jeg vil aldrig spise på McDonald's igen”

07/06/2023 10:29

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mathias Lervik er færdig med McDonald's efter sin ubehagelige overraskelse.

Mest læste i dag

Norske Mathias Lervik fik sig sammen med sine venner en grim overraskelse, da de søndag aften besøgte McDonald's ved Amfi Vågen i Sandnes.

Her bestilte de alle hver deres menu og satte sig ned for at spise den.

"Jeg bestilte en Big Chicken Salsa-menu. Først spiste jeg nogle af fritterne, så tog jeg en bid af burgeren. Men med det samme kunne jeg mærke, at der var noget galt," fortæller den 16-årige til Dagbladet.

Han mærkede noget hårdt i munden, og kort efter følte han noget stikke i sit tandkød.

"Jeg blev pludselig meget stresset og prøvede at fjerne det. Da jeg så opdagede, at det var en blyant, blev jeg chokeret," siger den 16-årige, som fandt yderligere fire hæfteklammer i burgeren.

Hele vennegruppen blev forfærdet over det, de så. En af dem kontaktede dog en medarbejder og fortalte, hvad der var sket.

"De fortalte os, at det ikke var restaurantens skyld, da de ikke har en hæftemaskine der. Derudover blev vi fortalt, at det måtte være en fejl, der var opstået i produktionen. Jeg fik ingen undskyldning. Det fik jeg først dagen efter," fortæller han.

Den 16-årige blev tilbudt at få pengene tilbage.

"Og det takkede jeg ja til, for jeg kunne ikke spise det, jeg havde betalt for," siger Lervik og tilføjer, at han har haft dårlig appetit siden da.

Kort efter blev de bedt om at forlade restauranten, da den skulle lukke. Alle i vennegruppen efterlod resten af deres mad.

Dagbladet har også talt med den 16-åriges forældre, som er rystede over hændelsen.

Ronny Sigbjørnsen, franchisetager hos McDonald's i Amfi Vågen, har udtalt, at de er meget kede af Mathias Lerviks oplevelse.

Han understreger også, at de tager sagen meget alvorligt.

"Vi forstår godt, at det var en dårlig oplevelse for gæsten. At besøge McDonald's burde være en god og sikker oplevelse. Fødevaresikkerhed er af afgørende betydning for os. Vi har været i dialog med gæsten og er taknemmelige for, at han har det godt."

Han oplyser også, at de har forsøgt at finde ud af, hvad der er sket, siden søndag aften.

"Vi har været og er stadig i dialog med vores leverandører. Det er strengt forbudt at have hæfteklammer i produktionen. Vores produkter gennemgår adskillige kvalitets- og sikkerhedstests, herunder at de bliver scannet af en metaldetektor. Vi har også gennemgået hele restauranten for at identificere årsagen til denne hændelse," forklarer Sigbjørnsen.

De har dog stadig ikke kunnet finde en forklaring på, hvordan hæfteklammerne kunne ende i den 16-åriges burger, hverken i restauranten eller i produktionsafdelingen.

"Vi fortsætter vores undersøgelser og gennemgang. Vi vil finde ud af, hvordan disse hæfteklammer kom i burgeren, før gæsten begyndte at spise den," forsikrer Ronny Sigbjørnsen.

Aldrig igen

Mathias Lervik har udtalt, at han aldrig sætter en fod på restauranten igen efter den ubehagelige oplevelse.

"Jeg vil aldrig spise på McDonald's igen. Jeg vil hellere gå efter en kebab," fortæller han.