McDonalds med stor brøler: "Uvaccinerede ingen adgang"

Foto: Shutterstock

En fejltagelse har gjort folk rasende.

Burgergiganten McDonalds er kommet ud i lidt af et stormvejr for fejlagtig skiltning i staten Northern Territory, Australien.

Det sker efter at man satte skilte op, hvor der står at der kun gives adgang til vaccinerede gæster, såfremt man ønsker at spise i restauranten.

Læs også

Par filmede sig selv have samleje i kørende Tesla: Så reagerede Elon Musk

Det har ført til flere klager. Skiltene, som blev vist ved indgangen til flere butikker i Northern Territory, sagde: 

"I overensstemmelse med NTs regerings- og sundhedskrav, skal alle spisende kunder være fuldt vaccineret." 

Men de er nu blevet fjernet, efter at flere kunder kaldte fastfood-kæden for at være 'diskriminerende' og ikke i overensstemmelse med statens covid-regler.

Northern Territory indførte den 10. januar et nyt vaccinepassystem, der nu kræver, at beboere over 16 år skal bevise deres vaccinationsstatus for at komme ind på pubber, klubber samt restauranter med alkohollicens.

På trods af de steder, der kræver vaccinepasset, er ulicenserede restauranter som McDonalds ikke officielt inkluderet - og dermed åbne for alle.

McDonalds undskyldte derefter i en erklæring, og siger, at deres restauranter er åbne for alle.  

"McDonalds Australia fortsætter med at fungere i overensstemmelse med regeringens råd for at holde vores restauranter åbne og fungere sikkert for kunder og besætning," sagde en talsmand for McDonald's til NT News ifølge Daily Mail og tilføjer:

“I overensstemmelse med de seneste anvisninger fra Chief Health Officer er alle kunder velkomne til at spise på vores restauranter. Vi sætter pris på vores kunders fortsatte tålmodighed, mens vi fortsætter med at tilpasse os og reagere på dette hurtigt skiftende scenarie."

I mellemtiden har et populært supermarked forbudt uvaccinerede shoppere at komme ind i dets Northern Territory-butik, på trods af at dagligvarebutikker tæller som en væsentlig service og derfor er undtaget fra NT's covid-regler.

IGA meddelte i går, at kun de vaccinerede vil få lov til at købe dagligvarer fra Yulara-butikken, der ligger inde i feriestedet Ayers Rock.

Beslutningen om at afvise ikke-vaccinerede kunder blev støttet af turistoperatøren Voyages, Mutitjulu Community Aboriginal Corporation (MCAC), Central Australian Aboriginal Congress og Northern Territory-regeringen.

En talsmand for Voyages-virksomheden sagde, at forbuddet er blevet indført for at beskytte deres gæsters, personales og lokalsamfundets sikkerhed og velvære.

Læs også

Nye spor i Madeleine-sagen: "Chokerende"

 

Dagens Gossip