Medie afslører: Trump forsøgte at skjule data om klimaforandring

Foto: Shutterstock.com

Flere medier beretter, at den forhenværende amerikanske præsident Donald Trump, og resten af hans bagland, tilbageholdte vigtige informationer og data, angående klimaforandringer.

Han blev USA’s præsident nummer 45, og han vil næsten med statsgaranti blive husket som en af de mest kontroversielle af slagsen. Donald Trump blev knuselsket af sine støtter og vælgere, mens modstandere til tider tabte kæben, i ren og skær forbløffelse over præsidentens udtalelser eller beslutninger. 

Hvis der var en ting Donald Trump lovet amerikanerne, var det at få økonomien på ret kurs igen. Et mål han langt hen ad vejen lykkedes rigtigt fint med. 

Læs også

Sundhedsvæsen advarer mod bizar corona-behandling: Kan føre til andre sygdomme

Andre nøgleemner, der fylder mere og mere i politik verden over, var den 74-årige præsident mindre interesseret i. Som eksempelvis klimapolitik. 

For ifølge Trump fandtes klimaforandringer slet ikke. Og hvis det gjorde, var det hvert fald ikke hans problem. 

Derfor er det måske heller ikke så chokerende, som det måske kunne have været, at The Washington Post for nyligt kunne berette, at den tidligere præsident og hans folk, angiveligt har tilbageholdt og aflyst offentliggørelse af klimaundersøgelser- og data.

Ifølge mediet, tilbageholdte Trump-administrationen vigtige oplysninger udstedt af Environmental Protection Agency (EPA).

Det menes, at administrationen, som var i embedet i fire år, holdt EPA's Climate Change Indicators side frosset, under hele sin tid som USA’s præsident. 

Siden viste en opdateret vurdering af, hvordan den planetariske nødsituation, som global opvarmning betragtes at være, påvirker landet og andre dele af verden.

Og noget kunne tyde på, at Trump var udmærket klar over, hvad han foretog sig.

Hans afløser på den præsidentielle pind, manden der slog Trump ved valget den 5. november 2020, Joe Biden, har nemlig været hurtig til at relancere siden, der fra onsdag den 12. maj, igen var aktiv med de data, der viste, at landet oplevede flere hedebølger, og at hav- og sø temperaturer var stigende, samt at amerikanske kyster oplever vandstanden fortsætter med at stige.

Det blev også ifølge Common Dreams  konstateret, at den amerikanske ‘wild fire’, eller løbeilds-sæson topper tidligere end førhend.

Efter at siden nu igen er oppe at køre, og kan levere nyttig viden, har EPA Administrator Michael S. Regan udtalt sig i en erklæring:

“EPA's klimaindikatorer hjemmeside er en afgørende videnskabelig ressource, der understreger det presserende behov for en indsats mod klimakrisen. Med denne længe ventede opdatering har vi nu yderligere data, og et nyt sæt indikatorer, der viser, at klimaændringerne er blevet endnu mere tydelige, stærkere og ekstreme – og derfor er det også bydende nødvendigt, at vi træffer meningsfulde foranstaltninger,”

Trump-administrationen har siden fået skylden for at forsinke offentliggørelsen af EPA's opdatering.

Læs også

Medie: Politiet kan snyde med dødsårsager

“Rapporten giver et øjebliksbillede af, i hvor høj grad videnskaben omkring klimaforandringer blev mere detaljeret og solid under [den tidligere præsident Donald] Trumps embedsperiode, selv da hans administration til tider forsøgte at kvæle disse opdagelser,” - lyder det i The Washington Post.

Nyheden om Trumps modvilje mod at offentliggøre EPA's rapport kommer, efter at en gruppe på 33 forskere fandt ud af, at den havde forårsaget hundredtusindvis af dødsfald - det skriver Unilad.