Medie: Det her er USA's plan for krigen i Ukraine

Foto: Shutterstock

USA har en helt klar plan for, hvad krigen skal ende med.

Krigen i Ukraine har fået Vesten til at genoverveje alle sammenhæng, som omfatter Rusland. Det gælder handel med olie, gas, stål og andre ting.

Blandt andet er Nord Stream 2 gasforbindelsen i dag en total utopi som følge af invasionen. Rent økonomisk bliver det hårdt for Rusland i længden.

Læs også

IKEA med trist nyhed: Nu sker det i Danmark

Rent militært har Putin også mistet flere soldater og materiel end forventet. Og det kan blive meget værre endnu.

USA har nemlig en helt klar plan for konflikten: Rusland skal besejres så eftertrykkeligt på slagmarken, således at landet aldrig nogensinde kan finde på at lancere et lignende angreb igen, skriver CNN.

Den besked blev ifølge mediet leveret tydeligere end nogensinde før, da USAs forsvarsminister, Lloyd Austin, mandag efter et besøg i hovedstaden Kyiv sagde:

»Vi ønsker at se Rusland blive svækket i en sådan grad, at det ikke længere kan gøre de ting, som det har gjort ved at invadere Ukraine.«

Udmeldingen er, ifølge en talsperson fra USAs nationale sikkerhedsråd, helt på linje med de mål, som USA har haft i månedsvis - nemlig at Ukraine skal vinde.

»Det er derfor, at vi bevæbner ukrainerne med våben og udstyr, så de kan forsvare sig selv mod russiske angreb, og det er derfor, vi bruger sanktioner direkte mod Rusland for at underminere landets økonomi og militære evne til at true og angribe sine naboer.«

Amerikanske embedsfolk har tidligere i konflikten været tilbageholdende med at sige direkte, at USAs mål er at se Rusland fejle og dets militær blive svækket, da man ikke ville eskalere konflikten unødigt og i værste fald involvere NATO direkte.

Men det har de seneste ugers kampe ændret på, hvor Vesten også i højere grad har sendt tungere våben afsted, selvom det er mere risikobetonet.

Læs også

Finland og Sverige med stor nyhed: Nu gør de det

 

Dagens Gossip