Medie erfarer: Meghan og Harry blev tilbudt titel til Archie

Foto: Fd/©francis Dias/Ritzau Scanpix.

En ny rapport hævder, at Meghan og prins Harry blev tilbudt en formel titel til deres søn Archie, men afviste den - i modsætning til deres påstande.

Meghan Markle og prins Harry kunne have givet sønnen Archie en fin titel, men de valgte at takke nej. 

Sådan skriver det australske medie News. 

Læs også

Meghan Markle kritiserer sin royale familie: 'Jeg fik ikke lov'

Eksperter påstår, at parret havde chancen for at drage fordel af en langvarig kongelig tradition ved at lade deres søn blive jarl af Dumbarton. Men det valgte de angiveligt at takke nej til. 

I modsætning til Williams børn - prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis - har Archie ingen kongelig titel.

I stedet går han under sit fulde navn Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Interview med Oprah

Men i det meget omtalte interview med Oprah Winfrey, foklarer Meghan, at de ønskede en titel, dels af sikkerhedsmæssige årsager. I interviewet antyder hun, at Archie ikke blev gjort til prins efter "bekymringer og samtaler" i det britiske kongehus om, "hvor mørk" hans hud ville være, når han kom til verden. 

Beskyldninger om racisme i den britiske kongefamilien fik efterfølgende Buckingham Palace til at reagere.

Det britiske kongehus tager beskyldningerne om racisme særdeles alvorligt, men det bliver en sag, der skal ordnes internt i familien, lød det fra Buckingham Palace på vegne af dronning Elizabeth efter Oprah-interviewet.

For langt nede 

Men faktisk er sagen, at Archie aldrig har været i en position, hvor det er muligt at få titlen som prins. Det slog paneldeltagerne fast i radioprogrammet Det, vi taler om sidste uge. 

“Han er oldebarn af dronningen, og når du kommer så langt ned i geledderne, så falder der altså ikke en prinsetitlen af,” fortalte Jakob Steen Olsen fast, der er fast gæst i programmet og journalist hos Berlingske.

“Hvis vi nu forestiller os, at Elizabeth var død, og Charles var konge, og Archie så var blevet født, så var der faldet en prinsetitel af til Archie, for så havde han været barnebarn af kongen,” tilføjede Jakob Steen Olsen.

Det kan du læse meget mere om i denne artikel:

Læs også

Dansk radioprogram slår fast: Meghan Markle lyver i Oprah-interview

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip