Medie: Putin er forsøgt likvideret

Foto: Shutterstock

Ukraines efterretningschef har udtalt, at Ruslands præsident af flere omgange er forsøgt likvideret.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har formentlig rekorden for det højeste antal dødstrusler lige for tiden. 

Man skal ikke lede særlig længe i kommentarfeltet til en artikel om krigen i Ukraine, før én eller anden har skrevet, at vedkommende ville ønske, at Putin blev slået ihjel, og det er tilsyneladende ikke kun på grund af krigen i Ukraine, at nogle ønsker Putin død. 

Læs også

Rusland advarer Danmark: Kan ændre det hele

Ifølge The Sun er præsidenten nemlig forsøgt likvideret mindst fem gange de seneste 20 år, og ifølge Ukraines efterretningschef, Kyrylo Budanov, fandt det sidste forsøg faktisk sted omkring invasionens start. 

Til mediet Pravda har han således udtalt, at der har været et "mislykket forsøg" på at slå den russiske præsident ihjel. 

Han udtalte: "Putin blev angrebet.... Han blev endda angrebet [...] for ikke så længe siden. Dette er ikke-offentlig information. [Det var] et total mislykket forsøg, men det fandt sted... Det var cirka to måneder siden. [...]. Der er ingen offentlig information om dette, men det skete."

Budanov afslørede ikke, hvem der stod bag det påståede likvideringsforsøg. 

Det forlyder dog, at forsøget har gjort Putin så bekymret, at han har indsat en gruppe finskytter, som konstant følger efter ham og sørger for hans sikkerhed. 

Deres eneste opgave er, at lokalisere andre skytter og "fjerne dem," før de kan nå at skyde Putin. 

Tidligere forsøg på likvidering 

Putin har længe inden invasionen af Ukraine været en forhadt mand blandt mange mennesker, og han er som nævnt derfor også tidligere forsøgt likvideret. 

Det skete for eksempel under et statsbesøg i Azerbaijan i januar 2002, hvor en irakisk mand med forbindelser til Afghanistan blev anholdt for at planlægge mordet på Putin. 

Manden blev idømt 10 års fængsel. 

Allerede i november 2002 var der igen problemer, da 40 kilo sprængstof blev fundet langs vejen på en rute i Rusland, hvor Putin skulle have kørt. 

Sprængstofferne forsvandt hurtigt igen på mystisk vis, Putins bil kørte en anden vej, og den russiske regering har siden nægtet at anerkende, at hændelsen overhovedet fandt sted. 

I oktober 2003 var den gal igen, da Storbritanniens antiterrorenhed anholdte to russiske personer for at planlægge en likvidering af den russiske præsident. 

De to mænd blev udvist til Rusland, hvor de angiveligt slap for retsforfølgelse.

Efter anholdelsen af de to mænd i Storbritannien gik der næsten 10 år, før Putin blev forsøgt likvideret igen i den ukrainske havneby Odessa i 2013, hvor tre terrorister ved et uheld var skyld i en eksplosion i en lejlighed i byen. 

Eksplosionen fandt sted som led i forberedelserne til Putins likvidering, men endte med at koste den ene terrorist livet og afsløre de to andre, som kort efter eksplosionen blev anholdt af en ukrainsk specialenhed.

Læs også

Ryanair-steward tilbød alkohol til passager: Så gjorde han noget, som fik ham fyret

 

 

 

 

 

Dagens Gossip