Mere end 350.000 mennesker har ledt efter millionærs skjulte skat: Så meget er den værd

Foto: Fenn's Treasure

Kunsthandleren gemte en skattekiste fyldt med guld og juveler, hvilket igangsatte en skattejagt, der varede i 10 år.

Den texanske forretningsmagnat Forrest Fenn, der døde i 2020, startede med succes sin skattejagt i 2010.

Skattejagten tiltrak flere og flere mennesker til Rocky Mountains, der ønskede at finde skatten.

Det siges, at omkring 350.000 mennesker skulle have taget del i jagten. 

Læs også

Taliban får sin vilje: Kvindelige studieværter risikerer fyring

Skattejægerne afsatte tusindvis af kroner til rejsen til Rocky Mountains, hvor skatten altså angiveligt skulle ligge begravet.

Det har også Miriam de Fronzo, en massageterapeut fra Florida, der har dedikeret fire år af sit liv til at lære alt, hvad hun kunne om Forrest Fenn i håb om at finde skatten.

Hun indrømmer ifølge Unilad at have brugt mellem 14.000 og 21.000 kroner på hver sine rejser.

Foto: Fenn's Treasure/Instagram

Fenn var en dygtig pilot, der har fløjet mange forskellige typer fly under tiden i Vietnam, hvor han udføre 328 missioner. Derudover har han også klaret helikopterskolen, hvilket medførte, at han kunne flyve både jetfly og helikoptere.

Efter den kolde krig fløj Fenn det supersoniske F-100C-jetfly under nukleare beredskabsmissioner i Tyskland under U.S. Air Force Strategic Air Command (SAC).

Pensionen fra luftvåbnet fra dog lige rundt om hjørnet for Fenns vedkommende, som i stedet endte med at tage et job som kunsthandler. 

Han skulle angiveligt have efterladt guld, juveler, malerier og indianske artifakter i bronzekisten som en del af skatten, der skulle have en værdi svarende til 17,5 millioner kroner.

Foto: Fenn's Treasure

I 1988 blev Fenn diagnosticeret med lymfekræft, hvilket fik ham til at spekulere i, hvordan han kunne sætte sit præg på historien.

Hans kræftkamp fik ham til at skrive "The Thrill of the Chase", hvilket endte med at blive startskuddet til den globale skattejagt.

Fenn fortalte flere medier, at han valgte at starte skattejagten for at få "familier op af sofaen" og i stedet opleve naturen.

Og selv om fem mænd er døde i deres søgen efter Fenns skat, aflyste han aldrig jagten, men kaldte blot dødsfaldene for "tragiske".

"Hvis nogen drukner i swimmingpoolen, bør vi ikke tømme poolen. Vi bør lære folk at svømme," udtalte han over for New York Times i 2017.

Jagten på Fenns skat sluttede i 2020 da en medicinstuderende angiveligt skulle have fundet skattekisten og sendt et fotografisk bevist til Fenn.

Fenn startede det hele ud med at afsløre kistens lokation i en kryptisk besked.

"Den lå under et stjernehimmel i Rocky Mountains' frodige, skovbevoksede vegetation og havde ikke flyttet sig fra det sted, hvor jeg gemte den for mere end 10 år siden."

Læs også

Politi, ambulancer og brandvæsen rykkede ud: Mindst seks kunder faldt pludselig om med vejrtrækningsbesvær

 

Dagens Gossip