'Mini-hummere' indtager floder: Det er ulovligt ikke at stikke en kniv i hjernen på dem

Foto: National Trust

Borgere opfordres til at stikke en kniv i hjernen på en art af 'mini-hummere', hvis man ser én, og det er faktisk ulovligt at lade være.

En art af krebs kaldet 'American signal'-krebs har indtaget mange floder i Storbritannien, og der er faktisk så mange af dyret, at det er ved at stikke helt af. 

Derfor opfordrer den britiske regering ikke bare borgere til at slå dyret ihjel; den har faktisk gjort det til en lov. 

Læs også

Nu afslører Kongehuset endelig: Her skal prins Christian og prinsesse Isabella gå i skole

Det skriver Ladbible

Ifølge mediet er britiske borgere således forpligtet til at slå den lille krebs ihjel, hvis man støder på den - ellers kan man risikere en bøde. 

Myndighederne opfordrer desuden til, at man gør det ved at stikke en kniv i hjernen på den, da det er den mest "humane" måde at gøre det på. 

Årsagen til den voldsomme opfordring er, at krebsearten er en ekstremt invasiv art, som særligt er en trussel for den truede 'white-claw'-krebs. 

Eksperter mener faktisk, at cirka 90 procent af Storbritanniens 'white-claw'-krebs er blevet udryddet, siden den invasive 'American signal'-krebs kom til landet. 

Opfordringen om at slå dyret ihjel, hvis man møder det, er altså et forsøg på at holde de sidste 10 procent i live. 

"Vi er opmærksomme på, at ikke alle har en kniv med dem. Alternativt kan man knuse dem under en sten, selvom vi ved, at nogle folk vil føle ubehag derved," har Helen Carter-Emsell, der er krebseekspert, forklaret. 

Hun har desuden påpeget, at man skal være opmærksom på farven på krebsens kløer, da det er sådan, man kan skelne mellem den invasive art og den truede art, som man bestemt ikke må slå ihjel.

Sådan ser den invasive krebseart ud / Foto: National Trust

Hvis kløerne på krebsen er røde med en note af hvid eller blå, er det en 'American signal'-krebs, og man har derfor pligt til at slå den ihjel.

Læs også

McDonald's-ansat med chokerende afsløring: Pas på med dette i drive-in

 

 

Dagens Gossip