Mistanke om ebola-tilfælde i Malmø

Foto: Shutterstock

Skåne Universitetshospital har bekræftet overfor det svenske medie Aftonbladet, at der er ankommet en patient til infektionsklinikken i Malmø, som mistænkes for at være smittet med ebola.

"Der er bekræftede tilfælde af ebola i det område, hvor personen har opholdt sig," siger Maria Josephson, direktør for operationer på infektionsklinikken til Aftonsbladet. 

Patienten, der ankom til klinikken havde feber, men derudover ønsker Region Skåne ikke at uddybe hvilke symptomer, patienten led af. Personalet på infektionsklinikken mistænkte straks ebola.

Til spørgsmålet om, hvad der gør, at personalet mistænker ebola, svarer Maria Josephson.

"Det er patientens symptomer, og der hvor patienten har rejst. Der er bekræftede tilfælde af ebola i det område, hvor personen har opholdt sig." Maria Josephson forklarer desuden, at der indtil videre ikke er grund til panik: "Ebola er usandsynligt, men det kan ikke udelukkes, før vi har modtaget svar fra vores tests."

Patienten er isoleret fra alle andre patienter, og hospitalet venter svar på de tests, der er taget på patienten. Hospitalet vil ikke fortælle, hvor den pågældende patient har rejst. 

"Vi følger vores sædvanlige rutiner, når vi har mistanke om denne type infektion. Vi bruger den type beskyttelse, vi skal, når vi plejer denne type patienter," fortæller Maria Josephson om de sikkerhedsprocedurer, der findes på hospitalet.

Læs også

Fanget i Danmark: Mand har været på flugt i 23 år fra FBI

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip