Mor advarer om TikTok-trend: 10-årig havde nær mistet livet

06/06/2023 20:10

Mathias Busekist

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han havde nær mistet livet som følge af en farlig TikTok-trend.

Mest læste i dag

Olga Tkachenkos 10-årige søn, Mykyta Kovalchuk, faldt fra en seksetagers balkon i Kiev, fordi han blev bedt om det. Og det havde nær kostet ham livet.

Udfordringen, som han var blevet stillet af en online-bruger - en såkaldt "mentor" - stammer fra en TikTok-trend, der kaldes "Blue Whale Challenge".

Den mistænkes for at finde sted over hele verden, herunder Rusland, Ukraine, Indien og USA.

Surrey Safeguarding Children Partnership beretter om en skræmmende trend, som kan dateres til 2016, hvor børn bliver bedt om at fuldføre 50 udfordringer.

50 udfordringer, som slutter med, at man bliver bedt om at tage sit eget liv. Og nu skulle den altså være ved at tage runden igen.

"Hvis man nægter, kan en eller dennes dennes familie blive truet."

"Administratoren kan blandt andet hævde, at han kan hacke IP-adresser, så han ved, hvor familiens hjem er."

Således var det sket for den 10-årige, at han var blevet truet til at udføre diverse udfordringer, herunder at drikke alkohol, hvorefter han blev bedt om at tage sit eget liv ved at lade sig falde fra balkonen.

På mirakuløs vis overlevede han faldet.

Foto: Facebook

Episoden har ikke overraskende sat sig dybt i Olga. Faktisk så dybt, at til trods for sønnens bedring i løbet af de sidste ni måneder, frygter hun alligevel for hans velvære og sikkerhed.

"Han havde alt, hvad han havde brug for. Jeg kunne ikke forstå, hvordan det kunne ske for ham og for min familie,"

"De vil jage ham igen og hans liv er stadig i fare. Jeg lever i konstant angst og frygt for min søns liv. Jeg frygter, at de vil finde ham igen for at gøre arbejdet færdigt," udtaler hun i et tv-interview, ifølge Tyla

"Jeg ønsker at advare forældre om sådanne situationer, der ødelægger manges liv og skæbne."