Mor deler fantastisk rengøringstip – Folk er forbløffede

01/09/2022 08:50

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor har delt et fremragende tip til, hvordan man let og ubesværet kan rengøre sin ovn. De andre mødre i den store Facebook-gruppe har været fuldstændig forbløffede over, hvor godt det fungerer.

Mest læste i dag

Når det kommer til rengøring, er der flere steder i huset, som man ofte vælger at udskyde til næste gang. En af dem er blandt andet ens ovn, da det kan tage rigtig langtid at rense den. Heldigvis findes der mødre, som er rigtig kreative, og heldigvis deler de gerne deres tips med andre.

Hun har derfor i en Facebook-gruppe kaldet Moms Who Clean (Mødre der gør rent), valgt at dele sit tip til, hvordan man kan rengøre de beskidte riste og bakker, som ofte bliver møgbeskidte og ruster i ovnen, og som normalt tager en krig at gøre rent.

Med hendes simple tip, bliver de rene på nul komma fem, og det kræver hverken hårdt arbejde eller koster særlig meget.

Opvasketabeletter og alufolie

Ingredienserne har du sikkert allerede derhjemme, så hvis du gerne vil i gang med at gøre din interiøret i din ovn ren, så er de bare med at komme i gang.

Først skal du have to opvasketabeletter, og derefter skal du bruge noget alufolie. Nu er du klar til at rense sine rustne riste og bakker, så de kan se ud som var de splinternye.

Sådan ser det ud, efter at hun har forsøgt sig med at rengøre en bageplade. - Facebook

Sådan gør du:

Først tager du og pakker dine riste og bakker godt ind i alufolie. Dernæst putter du dem i en vask med rigtig varmt eller kogende vand. Til sidst tilføjer du lige en eller to opvasketabeletter, som du placerer ovenpå, og så begynder du ellers bare at vente.

”Lad det stå i en time. Derefter fjerner du alufolien og så kan du med en klud tørre alt snavset af,” fortæller hun i sit opslag på Facebook.

Den kemiske reaktion mellem opvasketabeletterne og alufolien gør, at alt snavs og rust på din rist eller bakke kommer til at blive opløst, og derfor vil det let lade sig tørres af med en klud bagefter.

Opslaget gik hurtigt viralt i den 97.000 medlemmer store gruppe, og folk var fuldstændig forbløffede over tricket, og hvor let det var at gøre rent. ”Jeg kan slet ikke forstå, hvor godt det fungerede,” skriver en af dem, mens en anden bidrager med, at hun er fuldstændig forbløffet over resultatet.

Før billede: Facebook

Efter billede: Facebook