Mor efterlod sin 14-årige datter til at passe sine søskende: Nu risikerer hun fængselsstraf

Skrevet af Mathias Busekist

09/02/2022
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Moderen risikerer fængelsstraf, efter at have efterladt sin 14-årige datter til at passe sine små søskende, mens hun var på arbejde.

Mest læste i dag

En mor til fem børn var lettet over endelig at kunne vende tilbage til arbejdet sidste år under coronapandemien, mens hun fik sin 14-årige datter til at holde øje med sine små søskende, fordi skoler og daginstitutioner var lukket. 

Men nogle få dage efter at være vendt tilbage til arbejdet, kom Melissa Henderson hjem til synet af en betjent ved døren. 

Melissa Hendersons 4-årige søn var sluppet ud af syne og var vandret over til naboens hus for at lege med sin ven.

Men det faktum, at den 4-årige gik rundt helt alene, fandt naboen meget besynderligt og ringede 112. 

Politiet ankom kort derefter og stillede Henderson nogle spørgsmål, hvorefter hun dog fik at vide, at alt var i orden.

Foto: Facebook

Men ifølge Henderson vendte de tilbage omkring en uge senere med "hele flåden" og anklagede hende for hensynsløs adfærd.

"De lagde mig i håndjern, kørte mig til fængslet, skrev mig i systemet og fik mig sat i en celle. Det var forfærdeligt. Det var pinligt," udtaler hun ifølge Fox News.

David DeLugas, grundlæggeren af ParentsUSA, der repræsenterer Henderson pro bono samt samler penge ind til sagen på GoFundMe, udtaler, at hans klient ikke er vendt tilbage til arbejdet siden anholdelsen i maj sidste år. 

"Det har en så skræmmende effekt, at Melissa nu er bange for, at hun aldrig kan lade sine børn være alene hjemme, selv for en kort stund, fordi hun kan blive anholdt igen," sagde DeLugas til Fox News. "

Georgia Department of Human Service's retningslinjer siger, at børn, der er 13 år eller ældre, kan passe på søskende i op til 12 timer. 

"Så du siger, at hun et år tidligere overlod sine børn til sin dengang 13-årige, næsten 14-årige datter, og på en eller anden måde har begået en fejl. Det var ikke forkert dengang, og det er heller ikke forkert nu," udtaler DeLugas.

DeLugas håber nu, at dommeren i sagen vil droppe sigtelsen på en retsdato den 1. juli og henviser til en afgørelse fra Georgias højesteret i 1997, hvor sigtelser for uforsvarlig adfærd blev droppet mod en forælder i en lignende sag.

Hvis Henderson bliver dømt, risikerer hun et års fængsel og en bøde.