Mor har fortalt det ingen andre forældre fortæller deres børn: "Vi lyver ikke for vores datter"

03/11/2023 13:31

Emil Martesen

Udland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Parret lægger ikke skjul på, at de ikke gider lyve for deres datter.

Mest læste i dag

I en verden, hvor myten om julemanden er en elsket del af barndommen, har en families valg om at fravælge denne tradition skabt debat om sandhed og uskyld i forældreskab.

26-årige Ashley og hendes mand Keith Nkosana har taget stilling imod at lyve for deres fireårige datter om julemanden, idet de mener, at ærlighed vil tjene hendes værdier bedre.

Ashleys tilgang er ligetil: når hun bliver spurgt om julemandens eksistens, er hun klar i spyttet:

"Han er ikke rigtig, men vi kan lade som om".

I stedet for at opfinde historier fejrer de disse milepæle med deres egne traditioner, som at lægge penge og konfetti under puden for en tabt tand.

Deres forældrestil er rodfæstet i sandhed, kærlighed og sjov, en beslutning de traf, da de valgte at hjemmeundervise deres datter.

De tror på at være rollemodeller for den adfærd, de ønsker at se i deres barn, hvilket inkluderer ikke at snige sig væk, når de forlader hende, selvom det betyder at møde tårer og ubehag.

Det skriver The Mirror.

Dette engagement i ærlighed betyder også at engagere sig i vanskelige samtaler, herunder at diskutere globale spørgsmål som krigen i Israel.

Ashley og Keith håber, at ved ikke at skygge væk fra verdens realiteter, vil de opdrage deres datter til at blive en velinformeret og samvittighedsfuld borger.

Selvom deres tilgang har rejst øjenbryn og bekymringer for, at deres datter måske vil afsløre julemandsmyten for hendes jævnaldrende, forbliver Ashley og Keith standhaftige i deres tro på, at børn fortjener sandheden.

De argumenterer for, at magi og undren stadig kan være en del af julen og andre fejringer uden behov for bedrag.