Mor skrev åbent brev til sine børn - nu er det blevet læst af millioner

Foto: Privat

Morens brev til sine børn er gået viralt, og det skyldes den rigtig gode pointe.

Sommeren er fantastisk for især børnefamilier. Man har al tid i verden til at være sammen, hygge, lære hinanden at kende, komme tæt på sine børn... Eller hvordan er det nu lige, det ser ud i praksis, når ungerne skal se venner, du gør som forældre alt i verden for at give dine børn nogle gode minder og oplevelser... og så.. gik den sommer.

En mor har skrevet nedenstående brev til sine børn, i håbet om, at alle får en god sommer. Det er blevet læst af millioner af læsere, så mon ikke, hun rammer hovedet på sømmet. Bare lidt?:

Hej børn

I er velkomne til at lægge jeres ting alle vegne denne sommer. Halvt drukkede smoothies i stuen? Intet problem. Sokker i gangen. Jeg rydder dem op. Tallerkener i vasken? Kom bare med flere. Lego? Over det hele? Jeg elsker det. Nåh ja, og I er velkomne til at slæbe tæpper igennem hele huset og efterlade dem i det øjeblik, I ikke længere har brug for dem. Jeg folder dem gerne sammen for jer og returnerer dem til jeres værelser.

Og døre? I vælger selv, om I vil lukke dem. Jeg er lige bag jer jo, så tænk ikke over det. Jeg vil elske, at hvepsene kommer inden for (…). 

Læs også

Butiksejers seddel i vindue får folk til tasterne

Og det er totalt i orden at efterlade vådt badetøj og håndklæder på enhver overflade – lige fra gulvet til gelænderet. Jeg elsker dynger, bare de er kreativt anbragte. Arh ja, og hvis I efterlader dem på en lakeret træoverflade, er det bedst. Jeg samler dem op, så de ikke ødelægge træet. I har travlt. Bare sæt jer tilbage til jeres Netflix. Vennerne kan ikke se det alene.

Og lad mig vide, hvis I bliver sultne. Lad jer ikke begrænse af normale spisetider. Og koordiner ikke med hinanden, hvornår I er sultne. Køkkenet har jo åbent 24 timer i døgnet. Jeg vil med glæde bikse noget sammen til jer, lige når I har lyst. Jeg er uddannet i hurtig madlavning.

Og hvis I laver noget mad selv, så efterlad gerne hver eneste ting dér, hvor I sidst havde brug for det.  Selvfølgelig også mælken. Hvis den bliver dårlig… Så køber jeg bare noget mere. Penge? Jeg arbejder da bare lidt mere. Og jeg skal nok klare oprydningen og rengøringen efter jer. Jeg går bare i jeres fodspor og sætter tingene på plads. Det er sjovt for mig at leve mig ind i, hvad I har lavet i køkkenet. Som i: ”Hold da op, fik de spredt så meget revet ost ud på bordet”. Imponerende.

Og hver gang, I er tørstige…: Tag et nyt glas. Vi har tonsvis. Og en opvaskemaskine, jeg elsker at fylde i og tage ud af. Og, så vidt jeg ved, uendeligt meget elektricitet og vand at bruge af. Verden er for vores fødder.

Og hvis der sker noget med jeres venner? Jeg er der for jer. Jeg kører jer frem eller tilbage - eller for fanden da; begge veje. Jeg har jo et kørekort og en bil, som jeg ligeså godt kan bruge. I behøver ikke engang at sige til i god tid. Jeg kan snildt stoppe med at gøre det, jeg er i gang med, selv hvis jeg er på arbejde, så jeg kan køre jer afsted. Jeg ved, hvor værdifuld jeres tid er. Har du brug for penge til biografen? Dem skal du også nok få af mig.

Og til den lille af jer; når du har lyst, skal jeg nok tage dig ud at svømme. Inden da kan du skrige og brokke dig over, at jeg smørrer dig ind i solcreme. Hold dig ikke tilbage. Vær dig selv helt ind til benet. Udtryk, hvad du føler. Det er jo koldt, ikke? Jeg elsker udfordringen i, at du bevæger dig væk fra mig, mens jeg forsøger at smørre dig ind. Det er god træning for mine arme og min ryg. Sødt af dig at tænke på mig.

Læs også: Forældre stå sammen, vi kan tæmme de små terrorister

Vedrørende svømmebriller: Jeg klarer det. Tænk ikke over, hvor du lægger dem. Jeg gør det til min sommer-mission at vide, hvor dine svømmebriller er til enhver tid. (I bilen… den venstre side.. trykket ned mellem sæderne). Om natten vil jeg sove med dem under min pude. Vi kan ikke være forsigtige nok. Hvordan skal du kunne svømme uden dem?

Et par sidste ting: Jeg elsker, når du ruller med øjnene! Jeg elsker den umiddelbare feedback på mine tanker og ideer. Hvordan kan jeg ellers vide, om jeg behager dig eller ej?

Bad? Valgfrit. Du ved, hvad der er bedst for dig. Jeg bøjer mig i støvet for dig. Tag en solhat på? Nej, vel? Jo mere sol, jo bedre. Pligter? Bare sig til mig, hvornår og hvad, der passer dig. Rod og græsslåning kan jo sagtens vente.

En sidste ting: Vær sød altid at have dine høretelefoner på, så du ikke kan høre, hvad jeg siger til dig. Kommunikation er fuldkommen overvurderet. Hvis du vil vide noget om mig, så er det, at jeg elsker at råbe ting tre-fire gange uden at få et svar. Det er meget tilfredsstillende.

Tja, kald mig skør, men hvis I unger følger alle disse regler, så tror jeg, at sommeren bliver fantastisk for os alle sammen.

Eller… Hvis I ikke forstår sarkasme, så klarer I den ikke sommeren over. I bestemmer.

Jeg elsker jer.

Hilsen den gennemsnitlige forælder. 

Læs også

Drengen vil ikke leve på grund af sin ryg, men et besøg hos kiropraktoren forandrer hans liv

 

 

Dagens Gossip