Mor til to drak omkring 2 liter på 20 minutter: Pludselig faldt hun død om

29/11/2023 10:15

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
At drikke for meget vand kan i sjældne tilfælde være skadeligt, og dette var tilfældet for den 35-årige Ashley Summers.

Mest læste i dag

En hjerteskærende tragedie ramte en mor til to, da den 35-årige Ashley Summers pludseligt døde efter at have drukket fire liter vand på kun 20 minutter, hvilket resulterede i hjerneødem.

Ashley, der tidligere på dagen kun havde klaget over hovedpine og tørst, kollapsede pludselig og blev hastet til hospitalet af sin familie.

På hospitalet fik lægerne diagnosticeret Ashley med vandforgiftning, også kendt som hyponatriæmi. Denne tilstand opstår, når der er for meget vand og for lidt natrium i kroppen.

Det skriver mediet The Mirror

Hendes bror, Devon, var rystet over sin søsters tilstand og udtalte: "Det var en kæmpe chok for os alle sammen. Jeg tænkte bare, 'er det her virkelig en ting?'"

Ifølge Devon var årsagen til tragedien en pludselig og intens tørst, som fik Ashley til at drikke fire liter vand på 20 minutter. Det svarer til to liter, som normalt er det anbefalede væskeindtag på en hel dag.

"Min (anden) søster, Holly, ringede til mig, og hun var fuldstændig knust. Hun sagde: 'Ashley er på hospitalet. Hun har hjerneødem, de ved ikke, hvad der forårsager det, de ved ikke, hvad de kan gøre for at få det til at aftage, og det ser ikke godt ud'," fortalte Devon.

En anden af Ashleys brødre, Devon Miller, 51 år, fra Des Moines, Iowa, delte: "Hendes mand Cody fortalte mig, at på køreturen hjem havde hun hovedet i hænderne, da hun pludselig følte sig svimmel. Da hun gik gennem garagen ind i huset... besvimede hun og vågnede aldrig rigtigt op igen."

Ashley vågnede aldrig op igen, og lægerne stillede diagnosen vandforgiftning eller hyponatriæmi. Denne tilstand opstår, når en person indtager for meget vand på kort tid, hvilket kan overvælde kroppens evne til at balancere væsker.

At drikke for meget vand kan i sjældne tilfælde være skadeligt. Disse situationer omfatter normalt intens fysisk aktivitet, brug af stoffer eller andre faktorer.

Vandforgiftning er alvorligt, men læger har ikke en fastsat mængde vand, der kan forårsage dette, men de siger, at indtag af mere end en liter i timen i flere timer ikke er sundt.

Hvis du drikker tre til fire liter vand på blot få timer, kan du begynde at føle dig dårlig. Det svarer til over seks flasker vand i træk. Naturligvis varierer dette afhængigt af størrelse og fysiske attributter.

Symptomer på vandforgiftning inkluderer hovedpine, muskelkramper eller svaghed samt kvalme. Du kan også føle dig meget træt eller søvnig. I alvorlige tilfælde kan vandforgiftning endda forårsage kramper eller besvimelse. Hvis det ikke behandles, kan det være dødeligt.