Den frygtede situation er blevet til virkelighed: Alarmklokkerne ringer for populær streamningtjeneste

Skrevet af Emil Martesen

24 uger siden

|

29/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alarmklokkerne ringer for den populære streamningtjeneste Viaplay.

Dagens topnyheder

Siden juni har Viaplay været i økonomisk krise, hvilket blev tydeligt, da de nedjusterede deres forventninger til resten af året.

Men det bliver angiveligt ikke i dag, at danskerne får et indblik i de økonomiske udfordringer, som streamingtjenesten i skrivende stund befinder sig i.

Viaplay, som skulle have præsenteret sit regnskab for tredje kvartal onsdag morgen, har nemlig udskudt offentliggørelsen til torsdag efter børslukning i Stockholm.

Dette skridt kommer som en del af en større strategi for at håndtere selskabets finansielle problemer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og det skal ses i lyset af de faldende annonceindtægter, en udfordring mange medievirksomheder står overfor i dagens digitale æra.

Den tidligere topchef, Anders Jensen, forlod sin stilling i denne periode, og Jørgen Madsen Lindemann overtog roret. Under Lindemanns ledelse har Viaplay dog måttet erkende, at deres økonomiske fremtidsudsigter er 'væsentlig svagere' end først antaget, hvilket førte til en fuldstændig sløjfning af årets forventninger.

En del af Viaplays strategi for at komme tilbage på sporet har været at reducere omkostningerne, herunder at skære mere end 30 procent af de ansatte fra siden juli.

Men selv disse drastiske tiltag har ikke været nok til at stabilisere selskabets finansielle situation. I første halvdel af 2023 rapporterede Viaplay et nettounderskud på 6,2 milliarder svenske kroner, hvilket på det tidspunkt svarede til omkring 4 milliarder danske kroner.

Selskabet peger på faste omkostninger til indhold, der ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser, som en central årsag til deres økonomiske vanskeligheder.

Viaplays aktie faldt med mere end 17 procent, da de i oktober udskød præsentationen af regnskabet. Dette fald i aktieværdien afspejler investorernes manglende tillid til selskabets evne til at vende skuden. Derudover diskuteres et potentielt salg af koncernens aktiviteter som en del af en bredere strategi for at genoprette finansiel stabilitet.