Mor til tre havde symptomer på brystkræft før lockdown - Nu er det uhelbredeligt

Foto: Justine Jianikos

En 30-årig mor til tre føler sig 'chokeret og forbavset', efter at læger har fortalt hende, at hun 'aldrig nogensinde' vil kunne slippe af med kræften. Det skyldes, at hendes diagnose blev udskudt med flere måneder.

En mor til tre fik at vide blot tre dage før jul, at hun har uhelbredeligt kræft. Det fik hun fortalt, efter at hendes diagnose var blevet forsinket med syv måneder. Det skriver Daily Mirror.

Læs også

Corona afholdte to kvinder fra at komme på hospitalet: Nu er det begge døde af kræft

Justine Jianikos fortæller, at hun føler sig 'chokeret og forbavset', efter at læger har fortalt hende, at hun 'aldrig nogensinde' vil kunne slippe af med kræften. 

Den 30-årige kvinde besøgte i marts sidste år sin læge, da hun var bekymret for symptomer på brystkræft. Hun fortæller dog, at der ikke blevet foretaget yderligere skrift herefter. 

To måneder senere opdagede hun en klump og blev henvist til en specialist, men efter undersøgelsen fik hun at vide, at den var godartet og der intet var at bekymre sig om. Det skriver Wales Online.

Foto: Justine Jianikos

I september fandt Justine endnu en klump ved sin armhule, og søgte derfor råd hos sin læge for tredje gang. 

Det tog tre måneder for hende at få en henvisning, og blot få dage før jul afslørede en biopsi, at hun havde brystkræft, som havde spredt sig til hendes rygsøjle, lymfeknuder og lunger. 

På trods af, at hendes kræft nu er uhelbredelig, er hun fast besluttet på at gøre alt, hvad hun kan, for at forblive rask for sine tre børns skyld. 

Familie og venner har startet en indsamling, der har til formål at skaffe penge nok til at betale for alternative behandlinger, der kan forlænge hendes liv.

Foto: Justine Jianikos

"Jeg er vred, jeg er ked af det, jeg er chokeret, jeg er forbavset," sagde Justine. 

"Jeg føler enhver følelse, der er at føle. Jeg er stadig nødt til at vågne op hver morgen med et smil, for at lave morgenmad til mine børn, fordi mine børn har brug for mig. De kan aldrig nogensinde få det til at forsvinde nu. De kan kun hjælpe med at håndtere det og smerten, og så er der ikke meget i syne efter kemoterapien. Fordi det er tredobbelt negativt, kan jeg ikke få nogle tabletter." 

Justine begyndte sin behandling i januar og gennemfører i øjeblikket fire kemoterapirunder på Velindre Cancer Center i Cardiff. Hun har fortalt, at lægerne har set tidlige tegn på, at klumpen i hendes bryste krymper, og at der er håb for, at det vil hjælpe med tumoren i rygsøjlen og lungerne."

Læs også

Mand i hospitalsseng: Kort efter bliver han spist

Sammen med sin onkolog, familie og venner, undersøger Justine i øjeblikket alternative behandlinger, der kan hjælpe med at forlænge hendes mulighed. En mulighed, som familien undersøger, vil koste 170.000 kroner, og en anden tablet, hun overvejer, vil koste ca. 35.000 kr. for én måned. 

 

Dagens Gossip