Mors vigtige opråb viser, hvorfor vi bør lægge mobilen væk

Skrevet af Henrik R

24/06/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
Hendes opslag er blevet delt over 70.000 gange.

Mest læste i dag

I november 2015 satte Brandie Wood, en ung mor fra Californien sig for at lave et lille eksperiment. Hun sad og kiggede på sine to tvillingedrenge, Blaine og Rylie, der spillede computer. Hun satte sig for at tælle, hvor mange gang de søgte hendes opmærksomhed.

28 gange kiggede drengene mod Brandie, hvilket fik hende til at konstatere:

“28 gange ville mine engle have spekuleret på om internettet og telefonen var vigtigere end dem,” hvis hun vel at mærke havde siddet med hovedet i sin telefon, som rigtig mange gør.

Foto: Facebook/BrandieWood

Det fik hende til at dele sit eksperiment på Facebook, hvor hun også kom med et budskab:

“Fjern din mobil og tilbring lidt mere tid sammen med din familie og dine kære. Den næste generation af børn forventer, at vi lærer dem at vokse op, så sørg for ikke at være for optaget af sociale medier. Du ved aldrig, hvem der ser det, og hvilket budskab du sender.”

Ifølge Newsner er Brandie Woods opslag på Facebook blevet delt mere end 70.000 gange. Hun er glad for, at hendes budskab er nået så langt ud. Hun erkender, at hun også selv falder i fælden i ny og næ.

“Jeg kigger selv for meget på min telefon, men denne hændelse har gjort mig mere ydmyg og opmærksom på det,” forklarer hun.

Børn bliver påvirket

I en undersøgelse fra 2017 kom det frem, at over 80 procent af de adspurgte børn, har reageret på deres mors og fars overdrevne brug af computer eller mobil, skriver Femina

Derfor er det vigtigt, at man overvejer, hvornår man sidder med hovedet begravet i telefonen eller computeren.

“Gode vaner og holdninger starter i hjemmet, også når det gælder det digitale liv. Forældre og børns nærmeste er uden tvivl de vigtigste personer, når kommer til at skabe gode vaner, at adoptere handlingsmønstre og væremåder. Alt, hvad der sker foran børnene, bliver en naturlig del af deres liv, og noget de anser for normalt,” forklarer Rita Astridsdotter Brudalen fra Medietilsynet, der er den norske pendant til Radio- og TV-nævnet i Danmark.