Mystiske flaskeposter skyller op på stranden: Nu bliver der advaret mod at åbne dem

Skrevet af Nicolai Steinicke

28/11/2023
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En forsker i Texas har gjort det klart, at han ikke har nogen interesse i at finde ud af, hvad der ville ske, hvis han åbnede en af ​​de mystiske 'hekseflasker', som har skyllet op i den Mexicanske Golf.

Mest læste i dag

Jace Tunnell arbejder som forsker for Harte Institute for Gulf of Mexico Studies, og tidligere på måneden fandt han den ottende 'hekseflaske' til at skylle op på stranden nær Corpus Christi, Texas, siden 2017.

Fyldt med genstande, herunder vegetation, urter, metalnegle, hår eller endda kropsvæsker, er lignende flasker tidligere blevet opdaget i vægge eller under jorden i Storbritannien.

McGill University Office of Science and Society forklarer, at der var en 'stærk tro på hekse og deres evne til at forårsage sygdom ved at fortrylle' tilbage i det 16. og 17. århundrede, hvilket fik folk til at forsøge at afværge besværgelserne.

"De onde besværgelser kunne afværges ved at fange dem i en 'hekseflaske', som, hvis den er ordentligt forberedt, faktisk kunne afspejle selve besværgelsen, mens den også plage heksen, hvilket efterlader heksen uden anden mulighed end at fjerne besværgelsen, hvilket tillader offeret at komme sig,« forklarer samfundet.

Selvom flaskerne har den relativt positive intention om at forpurre onde besværgelser, fortalte Tunnell Fox News Digital, at han ikke vil risikere at åbne en.

"Jeg bliver ikke skræmt af dem, men jeg har heller ikke tænkt mig at åbne dem," sagde han.

"Jeg mener, de skal have besværgelser og ting i dem - hvorfor tage chancen?"

I stedet har Tunnell valgt at vise alle de flasker, han har fundet langs sit baghegn.

"Min kone siger, at jeg kan tage skaller med indenfor, men ingen trylleflasker," forklarede han.

Beviser for hekseflasker er meget mindre udbredt i USA sammenlignet med Storbritannien, og Tunnell har udtrykt tro på, at flaskerne, der skyller op på kysten af ​​den Mexicanske Golf, er fra 'et sted i Caribien eller Sydamerika'.

Forskeren forklarede, at nogle af de flasker, han har fundet, kommer i 'rigtige tynde gule eddikeflasker' fremstillet i Haiti, selvom det er uklart, om flaskerne blev placeret i vandet i første omgang, eller om de blev fejet ind i en flod, før de blev leveret til havet.

"Mange af de ting, vi finder, selv om det er langt inde i landet, kommer ind i den nærmeste vandvej, hvis det regner. Hvor bliver det af? Havet," sagde Tunnell.

Selvom forskerens grund til ikke at åbne flasken skyldes risikoen for besværgelser, kan flaskerne også indeholde biologiske farer, som gør dem usikre at åbne.

Hekseflaskerne er blot nogle af de ting, der er skyllet op på kysten af ​​Den Mexicanske Golf, hvor Tunnell også viser en forladt drone, mistede skibsforsyninger og snesevis af beskeder på flasker.

Foto: Youtube