Nægter at give op: Putin tager nyt voldsomt skridt i krigen

01/04/2023 10:21

Nicolai Busekist

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, nægter at give op, selvom hans invasion af Ukraine ikke forløber planmæssigt.

Mest læste i dag

Krigen i Ukraine har allerede krævet mange ofre, men det forhindrer ikke Ruslands præsident, Vladimir Putin, i at iværksætte et nyt voldsomt skridt.

Allerede fra i dag begynder den russiske præsident at sende nye tropper til landet, da 147.000 russiske soldater har fået besked om, at de vil blive udsendt.

Det er over et år siden, at Putin beordrede sine tropper til at invadere Ukraine. Siden da han mistet mere end 694.000 soldater, skriver Daily Star.

Omtrent 520.000 af disse mænd er blevet slemt skadet, og kan ikke vende retur til frontlinjen. Derudover har Rusland efter sigende mistet mere end 173.000 tropper, som har mistet livet i krigen.

Ifølge de ukrainske myndigheder har Putin brugt omkring 77,2% af de 900.000 soldater, som han oprindeligt havde til rådighed.

I en handling, der sandsynligvis er affødt af panik, har den russiske præsident nu besluttet at sende yderligere 147.000 mænd, der alle er i alderen fra 18 til 27 år, til Ukraine.

Det russiske medie Meduza, der er kendt for at være modstandere af Putin, skriver, at det vil tage sin start allerede 1. april og strække sig frem til 15. juli.

Der er også tale om en markant stigning fra de 12.500, der blev indkaldt i sommeren 2022, hvilket resulterede i, at flere hundrede tusinde russiske mænd flygtede ud af landet i frygt for at blive sendt i krig.

Rusland planlægger desuden at hæve alderen fra 27 til 30 år i 2024, mens grænsen også vil blive flyttet fra 18 til 21 år i den anden ende af skalaen.

Det faktum, at der er mangel på tropper, har dog ikke stoppet Putin i at offentliggøre sine planer om at opstille taktiske atomvåben i Hviderusland.

Han kom med den chokerende udmelding tidligere på ugen, hvor han udtalte, at beslutningen var truffet, efter Storbritannien donerede våben med forarmet uran til Ukraine.

Rusland har i sinde at opretholde kontrollen over de våben, der bliver sendt til Hviderusland, og opførelsen af lagerfaciliteter til disse vil være færdige den 1. juli, sagde Putin.

Han nævnt ikke noget om, hvor mange atomvåben, de ville opbevare i Hviderusland. USA estimerer dog, at Rusland har omtrent 2.000 taktiske atomvåben, hvilket også omfatter et udvalg af bomber og missiler.