NASA advarer: Asteroide kan ramme jorden 6. maj

Foto: Shutterstock.com

Sandsynligheden er ikke stor, men intet desto mindre har NASA valgt at advare mod, at en asteroide potentielt kan ramme jorden om ganske få dage.

Det drejer sig om asteroiden 2009 JF1. Ifølge tidlige NASA-beregninger, så vil asteroiden ramme jorden den 6. maj, hvis den altså skulle ramme. Andre beregninger fortæller nemlig, at der er meget lille sandsynlighed for kollision.

Potentielt farlig

NASA, en af ​​verdens førende rumorganisationer, besidder et system kaldet 'Sentry', som overvåger asteroider og risikoen for, om nogen kunne kollidere med Jorden i løbet af de næste 100 år.

Læs også

Præsident melder ud: Denne dato slutter krigen

Den amerikanske rumfartsorganisation har anset en asteroide kaldet '2009 JF1' for at være potentielt farlig. Faktisk betragtes den som det femte farligste objekt i solsystemet med hensyn til dens størrelse, afstand og hastighed, når den nærmer sig planeten Jorden.

Det er mediet Marca.com, der skriver om risikoen for sammenstødet.

Dato og tidspunkt for mulig kollision med Jorden har NASA fastslået til at være den 6. maj 2022, og klokken ville være klokken 8:34 om morgenen dansk tid.

Asteroiden 2009 JF1 er ikke så stor igen, men den rejser med en meget høj hastighed på 23,92 kilometer i sekundet, næsten dobbelt så hurtigt som den farligste asteroide, der findes, og som forventes at ramme Jorden i år 2880.

Minimal risiko for kollision

Ifølge videnskab.dk er der dog ikke risiko for, at menneskeheden går under. De har kigget på nyere beregninger for sammenstødet.

Risikoen for at asteroiden overhovedet vil ramme Jorden er ifølge Videnskab.dk meget, meget lille – 0,00074 procent for at være helt præcis.

"Med andre ord er der 99,99926 procent chance for, at den ikke rammer Jorden," skriver Line Drube, ph.d. og astrofysiker fra DTU Space, i en mail til Videnskab.dk

Læs også

Medie: Putin overleverer magten før kræftoperation

 

 

Dagens Gossip