NASA er håbefulde efter vildt Mars-fund

Foto: Shutterstock

NASA har gjort et vildt fund på Mars.

Prøver fra Mars-roveren Perseverance, som den har boret ud af sten, viser, at der er organisk materiale af den slags, som kan stamme fra liv. 

Det har medført, at NASA nu er håbefulde omkring at løse mysteriet om, hvorvidt Mars kan have været hjem for et fortidigt liv. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Jes Dorph kobler ord til den famøse frokost: Det foregik der

Prøverne, der stammer fra Jezero-krateret, et tidligere hjemsted til et floddelta, som blev dannet for 3,5 milliarder år siden, kan nu være med til løse mysteriet om, hvorvidt der kan have været liv på Mars.

Ifølge Thomas Zurbuchen, der er videnskabelig administrator ved NASA, var det såmænd også årsagen til, at området blev valgt. 

"Vi valgte Jerezo-krateret til Perserverances undersøgelser, da vi mente, at det område havde de bedste muligheder for at give nogle ekstraordinære videnskabelige prøver - og nu ved vi, at Marsbilen blev sendt det rigtige sted hen," siger han ifølge Ekstra Bladet.

I de muddersten, som NASA nu har fundet, er der spor af organiske molekyler, som kan opfattes som tegn på tidligere liv. 

Disse molekyler kan dog også opstå gennem en kemisk proces og dermed uden behov for liv. 

Der er kun én måde at finde ud af det på: Få mudderstenene hjem til Jorden. 

NASA, som nu er ved at finde ud af, hvordan de skal fragtes tilbage hertil, har dog anslået, at de først vil ramme Jordens overfalde i starten af 2030'erne.

Læs også

Matador-stjerne død

 

Dagens Gossip